VISTE FRAM SIN KLASSE: Jelle Vanendert hadde en av sine beste sesonger i 2018, da han var blant de aller beste under både La Flèche Wallonne og Liège-Bestogne-Liège. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– Skal være i toppform foran de vallonske klassikerne

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.01.20 09:59

Del på    

Jelle Vanendert inntar Ardennene i front for nytt lag.

(procycling.no): Elleve sesonger ble det for Jelle Vanendert (34) i Lotto Soudal. Denne sesongen er han på plass hos kontinentallaget Wallonie-Bruxelles, i år kjent som Bingoal-WB, som pleier å få innpass under både La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vanendert har ankommet Ardennene på lag med blant andre Tiesj Benoot, Bjorg Lambrecht og Tim Wellens de siste sesongene. En del har kanskje avskrevet ham, men i 2018 var det han som gikk best av alle Lotto-rytterne opp Mur de Huy ved siste gangs passering.

Da sto han på podiet med kun Julian Alaphilippe og Alejandro Valverde over seg. Wellens, som egentlig kjørte som kaptein den gangen, maktet ikke å holde følge – og endte på en skuffende 7.-plass.

På hjemmebane i Ardennene

Siden den gang har Benoot reist videre til Sunweb, Lambrecht ble rammet av tragedie – mens det nå er evig-offensive Wellens som skal rendyrkes i de kuperte klassikerne.

Selv inntar Vanendert rollen som soleklar kaptein i Bingoal-Wallonie Bruxelles, som har slitt med å sette sitt preg i Ardennene de siste åra.

– De vallonske klassikerne er hovedmålet mitt, klargjorde Vanendert ifølge nyhetsbyrået Belga da 2020-oppstillinga i laget ble presentert nylig.

– Jeg syklet 12 år i WorldTouren (det første året for FDJ, vår anmerkning). Så jeg tror jeg kan lære mitt nye lag en del ting, sa han ved lagets treningssamling i spanske Calpe.

Imponerende resultater

Vanendert har gått under radaren ved flere anledninger, men har etter hvert bygget seg opp imponerende palmares. Han tok karrierens største seier på Platueau de Beille under Tour de France i 2011.

Foruten podieplasseringen i den vallonske pila, har han vært andremann ved to anledninger i Amstel Gold Race. Bestenoteringa fra Liège står seg fra 2012 – en 11.-plass. I løpet av den imponerende 2018-sesongen ble han 12.-mann samme sted.

Nå har han skrevet under en toårig avtale som kaptein hos Bingoal-Wallonie Bruxelles:

– Jeg kjente raskt en dragning mot Christophe Brandts prosjekt, og jeg er glad for sjansen laget hans har gitt meg. Det er fremdeles i Wallonia ambisjonene mine ligger. Jeg ønsker å være i toppform der, og det er noe jeg allerede jobber med.

Vanendert starter sesongen i Tour of Saudia Arabia og Tour of Oman. Deretter venter noen ritt i Frankrike, før Nokere Koerse, Coppi e Bartali, Volta Limburg/Flandern rundt og Circuit de la Sarthe, skriver Belga.

Viktig av alt er selvsagt Ardennene, midt i hjertet av Wallonia, og følgelig også utgangspunktet for laget han nå har signert for.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse