LEDET AN: Joker Icopal ledet lenge an (her med Carl Fredrik Hagen og Bjørn Tore Hoem i bildet), men til slutt var det mannen i fokus her, Edvald Boasson Hagen som tok seieren. Foto: Szymon Gruchalski/Tour des Fjords

– Kan være stolte av det vi gjør

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 28.05.17 20:51

Del på    

Joker satte fyr på den siste etappen i Tour des Fjords, men satt igjen uten noe stort resultat.

STAVANGER (procycling.no): 14., 16. og 19. plass var nok ikke det Joker Icopal håpte på før den femte etappen i Tour des Fjords. I sammendraget ble det heller ingen store forandringer, med Carl Fredrik Hagen som ble liggende på tiendeplass som bestemann.

Måten det norske kontinentallaget gjennomførte etappen på, var likevel meget imponerende. Laget sprengte feltet i sidevinden, og var lenge laget som hadde kontrollen på rittet.

– Det var fantastisk kjøring, på veldig høyt nivå. Guttene kjørte knallsterkt, så vi har gått all-in for å vinne etappen. Vi vet at i en spurt har vi ingen som slår Boasson Hagen, men vi kommer litt dårlig ut av det, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

På den nest siste runden i Stavanger, angrep Bjørn Tore Hoem og Markus Hoelgaard opp Sørmarksbakken. De fikk etter hvert også besøk av Jaco Venter. Til tross for at de fikk et forsprang på over 40 sekunder, ble de hentet inn igjen før den siste forseringen av bakken.

– Det var planlagt før start egentlig, at Hoem skulle prøve nest siste gang. Så sa jeg at jeg følte meg bra, og kan dra inn i bakken, så kan han gå fra meg. Vi hørte på radioen at begge to fikk en luke. Da er det jo bedre å være to foran, enn at han skal kjøre alene. Vi fikk en grei luke, men i starten, når du får 15-20 sekunder, så har du jo ikke helt troen. Når du kommer ut på siste runden og får 45 sekunder, så begynner du jo å tro på det, men når de begynner å kjøre bak så går det jo fort, sier Markus Hoelgaard.

 – Har vist hvem Joker Icopal er

Som en liten påskjønnelse for prestasjonen deres, ble Hoelgaard kåret til etappens mest offensive rytter. Etter målgang var det også en form for glede innad i laget, til tross for man ikke fikk det store resultatet.

– Jeg tror vi kan være stolte av det vi gjør helt fra start egentlig. Vi kjører bra, det er vi som sprenger første gang og er med på å sprenge andre gang. Vi er med på å styre gruppen inn på rundene og kjører offensivt. Vi kjører veldig sterkt. Vi får kanskje ikke helt det resultatet vi fortjener, men sånn er det, sier Hoelgaard.

– Vi har jo vist i dag hvem Joker Icopal er. Måten vi kjører på, den er det ingen som er i nærheten av på kontinentalnivå i denne type ritt og vi er meget, meget fornøyd. Men vi hadde gjerne, også for guttenes skyld, fått noe mer ut av det. Men det var bare etappeseier som gjaldt i dag, forteller Van Oudenhove.

LAKS: Markus Hoelgaard fikk seg både laksetrøye og den noe mer spiselige formen som belønning for sin offensive kjøring. Foto: Mario Stiehl/Tour des Fjords

Skryt fra Edvald

Selv etappevinner Edvald Boasson Hagen var rask til å skryte av Joker-laget etter etappen.

– Joker kjørte kjempebra, som hadde hele laget i front og egentlig laget splitten. De kjørte proft. De tok initiativet i sidevinden. Lotto hadde vel tenkt å gjøre det, men så kom Joker dem i forkjøpet, sier vinneren av Tour des Fjords.

Og Joker Icopal så unektelig ut til å være et like sterkt lag som de deltagende WorldTour-lagene der de satte fyr på rittet, og hadde alle rytterne utenom Ole Forfang i den første gruppa da sidevindskjøret startet.

 – Dere kjørte nesten som et World Tour-lag?

– Det gjør vi ofte i utlandet også, det blir bare ikke lagt merke til, mener Van Oudenhove.

Det ble lagt merke til på søndag, men når alt ble summert opp, måtte Joker-laget innse at både August Jensen og Andreas Vangstad kjørte seg opp til første gruppe etter at Hoelgaard og Hoem angrep. Dermed beholdt de også sammenlagtposisjonene sine, som gjorde at både Team Coop og Sparebanken Sør fikk bedre plasserte ryttere i sammendraget i Tour des Fjords, slik de også gjorde i Tour of Norway.

Tagget med: , , ,

Les også disse