HÅPET PÅ TAIWAN: Men når gjør usikkerheten rundt spredningen av coronaviruset avreisen usikker for Team Coop. Her tar de i et tak i fronten under Ringerike Grand Prix. Foto: Jarle Fredagsvik

Usikre på om sesongåpningen lar seg gjennomføre

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 28.01.20 14:48

Del på    

Team Coop ønsket seg til Tour of Taiwan.

(procycling.no): Mandag ble det klart at arrangøren bak Tour of Hainan var valgt å utsette etapperittet på ubestemt tid.

Fra en tidligere plassering på høsten, skulle rittet i 2020 bli en del av UCI Pro Series på datoene 23. februar til 1. mars.

På grunn av spredningen av det livstruende coronaviruset valgte Hainan å stanse gjennomføringen av rittet på ubestemt tid. Team Coop hadde planer om å kickstarte 2020 med Tour of Taiwan (1.-5. mars), men er nå usikre på om arrangøren tar sjansen.

– Det er litt åpent rundt sesongen i Asia for øyeblikket. Det ser vel egentlig dårligere og dårlige ut hver dag med tanke på Tour of Taiwan. Jeg tror ikke det er mer enn et fåtall utbrudd der, og de ligger vel litt mer isolert til på øya der, men ettersom Hainan ble avlyst tidligere i uka, frykter vi at det kan bli et problem. Vi kan ikke ta sorgene på forskudd, sier sportsdirektør Magnus Børresen til procycling.no.

Kroatia og Portugal skulle egentlig ut

Etter å ha konkurrert i Kroatia i den delen av sesongen i en årrekke, ønsket altså rogalendingene å teste noe nytt.

Coop har også benyttet seg av Volta ao Alentejo (18.-22. mars) under sesongforberedelsene, men 2.2-rittet kommer for tett opp mot Tour de Normandie (23.-29. mars).

– Vi kan ikke kjøre både Kroatia og Taiwan, så vi får se hva den lokale arrangøren faller ned på. Vi har vært mange år i Kroatia og tenkte egentlig at det var på tide å prøve noe nytt. Vi har sett at flere og flere WorldTour-lag reiser ned til Asia. Det gjorde de ikke tidligere. Det går nok på kvaliteten på rittene, organiseringen, sikkerheten og at de ofte har det finansielle i orden.

Økt fokus på tempo

I Tour of Taiwan, som går over fem dager, er det femmannslag som konkurrerer. Planen for rytterne som ikke skulle dit, er å gjøre unna en temposamling i Stavanger.

Team Coop kommer til å prioritere temposykling i enda større grad denne sesongen. Det har også sammenheng med signeringene av Iver Johan Knotten og Stein-Erik Eriksen.

– Det kommer en velodrom til sommeren og vi har fått inn et par veldig temposterke ryttere. Vi skal ha en temposamling i mars og holde fokus på tempo som et ledd i Norgescupen fram mot NM. For Iver (Knotten) sin del blir det også fokus mot tempo fram mot internasjonale mesterskap. Vi skal satse mer enn tidligere, men fortsatt vil 90 prosent av rittene vi starter i være fellesstarter, sier Børresen.

Coop har alt unnagjort årets første treningssamling i Denía (9.-22. januar). Lørdag begynner den neste treningsleiren. Også denne gangen går turen til Denía der Coop-rytterne skal oppholde seg fram til 13. februar.

Foreløpig sesongplan for Team Coop:

Mars:
1.-5: Tour of Taiwan?
Temposamling i Stavanger
23.-29: Tour de Normandie

April:
15.-19: Loir et Cher
25: NC 1, IL Sverre – tempo
26: NC 2, IL Sverre – fellesstart
* Ikke alle invitasjoner er avklart ennå

Mai:
2: GP Himmerland
3: Rent Liv løbet i Skive
9: Sundvolden GP
10: Ringerike Grand Prix
* Flere ritt kommer

Juni:
6: Heiste Pijl
6: NC 3, Stjørdals-Blink Sykkel, tempo
7: Memorial Philippe Van Coningsloo
7: NC 4, Stjørdals-Blink Sykkel, fellesstart
18: NM-tempo, Kristiansand
21: NM-fellesstart, senior Kristiansand