UTSATT: Tour of Hainan er foreløpig utsatt. Dette bildet er fra Tour of Guanxi som etter planen skal avholdes sent på høsten. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Tour of Hainan utsatt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.01.20 15:36

Del på    

Frykt for videre spredning av coronaviruset, er årsaken.

(procycling.no): 2020-utgaven av Tour of Hainan er utsatt, melder arrangøren. Det ukeslange rittet har i foregående år blitt arrangert på høsten, men var satt opp fra 23. februar til 1. mars i 2020.

Samtidig skulle rittet bli en del av UCI Pro Series.

På grunn av utbruddet av coronaviruset i Kina, er arrangementet utsatt på ubestemt tid. Arrangøren vurderer om de skal flytte på rittet igjen i håp om få gjennomført det.

– I et forsøk på å unngå spredning av nye coronavirus ved å arrangere Tour of Hainan, og for å beskytte helsa til utøvere, komissærer, funksjonærer og tilskuere, har arrangøren bestemt seg for å utsette rittet, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

Utbruddet av viruset har skjedd i provinsen Wuhan, hele 1500 kilometer nord for Hainan.

Også UCI (det internasjonale sykkelforbundet) bekrefter at rittet er utsatt på ubestemt tid:

– UCI har jevnlig kontakt med kinesiske styresmakter, som holder oss informert om utviklinga i helsesituasjonen og dens påvirkning på sykkelritt innenfor landets grenser. De kommer til å ta de nødvendige avgjørelsene for å sikre sikkerheten for alle involverte parter, skriver UCI.

Foreløpig er det ikke kjent at WorldTour-rittet Tour of Chongming Island, en del av kvinnenes sesongplan, skal stå i fare. Rittet avholdes i mai hvert år.

PS: I forrige uke ble det klart at Tour of Oman også er avlyst. Det på grunn av dødsfallet til Sultan Qaboos.

Tagget med: , ,

Les også disse