Uno-X

TREKKER SEG: Uno-X Pro Cycling Team kjører ikke polsk etapperitt. FOTO: Jan Brychta, Uno-X

Uno-X trekker seg fra ritt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.08.20 08:47

Del på    

– Vi kan ikke garantere for sikkerheten til ryttere og støtteapparat.

(procycling.no): Uno-X Pro Cycling Team hadde planlagt å kjøre Tour Bitwa Warsawska (2.2) i etterkant av Czech Tour, men har nå valgt å trekke seg fra etapperittet.

«Ettersom vi ikke kan garantere for sikkerheten til støtteapparat og ryttere har vi dessverre valgt å trekke oss fra rittet med umiddelbart effekt. Å overholde UCIs Covid-19 protokoll er prioritet nummer én under disse spesielle omstendighetene», skriver laget på Twitter.

Overfor procycling.no forteller lagsjef Jens Haugland at de opplevde at det var ulik etterlevelse av smittevern blant de forskjellige lagene.

– I tillegg fikk vi beskjed om at det ikke var noen Covid-19 koordinator på plass før tidligst torsdag. Da var det ikke verdt risikoen for vår del, og heller ikke i henhold til protokoll, sier han.

Egentlig skulle Daniel Hoelgaard, Jonas Abrahamsen, Erik N. Resell, Torstein Træen, Anders Skaarseth og Julius Johansen i aksjon for det norske Pro Teamet.

Rytterne reiste i stedet hjem til Norge og tok fatt på karantene etter oppholdet i Tsjekkia (rød gradering av helsemyndighetene). Samtlige norske ryttere blir klare til Sykkel-NM og fellesstarten på Røyse den 23. august.

Tagget med:

Les også disse