Prøv Procycling Pluss idag

TAR STEGET: På dagens pressekonferanse ble de annonsert: Uno-X blir prokonti i 2020. Fra venstre Kurt Asle Arvesen, Jens Haugland, Stig Kristiansen og Leonard Snoeks. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Uno-X bekrefter prokonti-satsing: – Sykkelhistorie, kanskje idrettshistorie i Norge

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.04.19 07:01

Del på    

Skal søke prokonti-lisens til neste år.

LYSAKER (procycling.no): Det kom fram på pressekonferansen tirsdag formiddag. Allerede fem minutter på elleve la de ut en melding på Twitter hvor de bekreftet det hele.– Jeg skal ærlig innrømme at det er en stor drøm for oss som eiere i Uno-X å etablere det første norske profflaget, innleder Jens Haugland, leder i Uno-X Energi pressekonferansen med.

– Laget vil registreres med norsk lisens og vi er stolt av å melde at laget vil ha en sterk norsk identitet, bekrefter han.

Laget vil også ha danske innslag i stallen.

– Vi har 17 ryttere i dag. Det er ingen automatikk at alle får en kontrakt i posten, men det er åpenbart at det vil være kjernen av laget videre, sier Stig Kristiansen, og legger til at det altså også er åpning for danske innslag i stallen.

– Dette er sykkelhistorie, kanskje idrettshistorie i Norge. Jeg har vært skeptisk, men jeg er stolt av å være med på dette, sier sportssjef Kurt Asle Arvesen.

Den tidligere landslagstreneren Stig Kristiansen er klar på at laget vil være svært viktig for norsk sykkelsport, og som dermed vil gjøre veien kortere til profflivet for norske sykkelryttere.

– Jeg håper vi skaper en stolthet, og bygger bare videre på en fantastisk sykkelhelg vi hadde ute i Europa. Vi har over tid bygget opp en stolt sykkelidentitet i Norge, så vi håper å bidra videre der, sier Haugland.

– Vi vet jo ikke hvor vi ender. For to år siden skulle vi være bindeleddet mellom juniorklassen og de beste kontinentallagene. Nå skal vi være bindeleddet opp mot proffene, sier Arvesen.

Prosessen kjent gjennom dokumentarserie

Jens Haugland, daglig leder i Uno-X Norge, og sjef for sykkelsatsingen Uno-X Norwegian Development Team har lovt en avklaring på om det blir prokonti-nivå neste år innen Flandern rundt.

Dét rittet går som kjent søndag, men allerede tirsdag formiddag har Haugland lovt avklaring på hvorvidt ledelsesgruppa går all in for «Det neste steget».

– Vi har lovet at vi skal komme med en konklusjon og den har vi tenkt å presentere i dag, sier Haugland til procycling.no.

Uno-X-laget kaller nemlig inn til pressekonferanse i bedriftens lokaler ved Lysaker Torg klokka 11:00 i dag. Det varsler laget via Facebook!

PROKONTI? Slik inviterer Uno-X-laget til pressemøte via Facebook, tirsdag.

Skal man ta dokumentarserien om laget på ordet, har det vært uenigheter underveis for om laget er modent for oppgradering.

– Hva er poenget med å gjøre det? Vi ser alle kanskje muligheten til å få det opp og stå og kanskje utvikle det videre, men akkurat nå. Så er vi ikke der, uttalte Kurt Asle Arvesen i forrige episode av dokumentarserien.

Uno-X Norwegian Development Team har vært et friskt pust siden de lanserte nyheten om å lage sitt eget kontinentallag i september, 2016. I tur og orden har Anders Skaarseth, Tobias Foss, Andreas Leknessund, Kristoffer Skjerping og Markus Hoelgaard blitt henta.

Fra utspringet fra blant annet Ringerike Sykkelklubb, Team Ringeriks-Kraft og Lillehammer CK har ryttere som Torstein Træeen, Lars Saugstad, Syver Wærsted, Jonas Abrahamsen, Erik Nordsæter Resell og Kristian Kulset gått gradene i systemet.

Om ferden fortsetter videre til de prokontinentales rekker får vi altså svar på litt senere i dag. På møtet stiller Haugland, Arvesen, Stig Kristiansen, Leonard Snoeks, Kristoffer Skjerping, Anders Skaarseth, Syver Wærsted og Erik Resell.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse