PÅ PLASS IGJEN: Slik så pallen ut etter lagtempoen i fjorårets VM i amerikanske Richmond. Etixx-Quick Step, BMC og Movistar skal alle forsvare medaljene sine i årets VM.

UCI gir etter for lagtempokrav

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.09.16 19:07

Del på    

WorldTour-lagene vil likevel delta i lagtempo-VM, men nå kun hvis lagene selv vil.

Det var etter at UCIs WorldTour-reform ble presentert at motsvaret kom fra AIGCP, en forening for internasjonale sykkellag). De truet med boikott av lagtempoen i VM, og begrunnet det med det de mente var misbruk av makt fra UCIs side.

Nå har UCI, etter samtaler med AIGCP, kommet fram til en løsning. Det blir ikke delt ut WorldTour-poeng (det var opprinnelig 200 poeng til vinneren) og det er ikke lenger obligatorisk for WorldTour-lagene å delta.

Det kommer frem i en pressemelding tirsdag.

Allerede har ti WorldTour-lag bekreftet at de nå vil delta i lagtempoen, ifølge UCI: AG2R La Mondiale, Astana, BMC, Etixx–Quick Step, Movistar Team, Orica-BikeExchange, Giant–Alpecin, Katusha, LottoNL–Jumbo og Team Sky. Flere er lag skal være på vei.

Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm har begge uttalt at de ønsker å sykle lagtempoen for Katusha, for å forberede seg best mulig til fellesstarten senere i mesterskapet. Årets lagtempo blir kjørt søndag 9. oktober, med fellesstarten én uke senere.

Lagtempo har blitt arrangert for lag siden 2012. Etixx-Quick Step vant de to første utgavene, mens de to siste har blitt vunnet av BMC.

Tagget med: ,

Les også disse