DØMT: Dopingsaken til Samuel Sanchez fikk omsider en avklaring. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

UCI aksepterer Sanchez sin dopingforklaring

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 13.05.19 16:29

Del på    

Utestengt frem til august.

(procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet UCI har tilkjent Samuel Sanchez en utestengelse på to år. Den tidligere BMC- og Euskaltel-Euskadi-rytteren testet positivt for det forbudte stoffet GHRP-2 under en kontroll 9. august 2017.

Etter en lang etterforskning og flere vitenskapelige analyser har UCI besluttet at den positive testen trolig skyldes et kontaminert kosttilskudd brukt av Sanchez. Antidopingorganet til UCI har dermed trodd på baskerens forklaring.

Sanchez har vært midlertidig suspendert siden august 2017. 41-åringens straff vil ha tilbakevirkende virkning og Sanchez står dermed fritt til å konkurrere etter 16.august 2019.

– UCI skulle gjerne sett denne saken behandlet ferdig tidligere, men for å finne kilden til den positive testen måtte man ha flere vitenskapelige analyser og påfølgende etterforskninger, for å være sikker på en riktig konklusjon, skriver det internasjonale sykkelforbundet i en kort pressemelding mandag.

Sanchez’ kontrakt med BMC ble brutt da dopingsaken ble kjent i 2017 . Den olympiske mesteren fra 2008 ble proff i 2000 og står med podieplasser  fra både Tour de France (2.plass i 2010) og Vuelta a Espana (2.plass i 2009).

Tagget med: , ,

Les også disse