Prøv Procycling Pluss idag

NY MULIGHET: De norske guttene har hatt optimale forberedelser inn mot ZLM Tour. FOTO: Per Erik Mæhlum, Norges Cykleforbund

U23-landslaget har trent lagtempo foran ZLM Tour

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.04.16 12:09

Del på    

Har ligget på samling i Nederland.

(procycling.no): Det norske U23-landslaget har vært med på å prege på Gent-Wevelgem (andreplass ved Anders Skaarseth) og Flandern rundt (fjerdeplass ved Amund Grøndahl Jansen).

Fremdeles mangler altså seieren. Da passer det greit at ZLM Tour starter allerede fredag.

Det åpner med lagtempo over 23 kilometer. Og denne gangen kan ikke det norske laget klage over forberedelsene:

– Picardie ble avlyst, så da har vi hatt et par dager ekstra i Nederland hvor vi trent lagtempo. Nå bør vi kunne løypa utenat med dens 38 svinger og 23 kilometer. Vi er godt forberedt, melder landslagssjef Stig Kristiansen.

Kjørestyrke i monn
Norge stiller med identisk lag som i Flandern. Det betyr at Kristoffer Halvorsen er joker i potensielle massespurter, mens det øvrig eksisterer kjørestyrke i monn.

Anders Skaarseth, Amund Grøndahl Jansen, Markus Hoelgaard, Tobias Foss og Ole Forfang er de øvrige.

– Vi har fem gode temporyttere på plass og har hatt to-tre dager å drille dette på. Vi har forutsetninger for å gjøre det atskillig bedre enn i fjor, da vi endte på 5.-plass, mener sjefen.

– Sidevind Grand Prix
En solid lagtempo vil åpne opp for å kjempe i toppen av sammendraget.

Allerede fredag ettermiddag venter fellesstart over 120 kilometer.

Lørdag avsluttes rittet med 177,2 kilometer i Goes.

– Det blir nok litt ”Sidevind Grand Prix” på de to fellesstartene. Vi håper å kjøre for en etappeseier og et godt resultat i sammendraget. Vi får se an lagtempoen først, og justere målsetningen litt etter det. Jeg mener jo å ha god kontroll på øvelsen, og synes det ser bra ut for våres del, avslutter Kristiansen.

Danmark stiller også denne gang med duoen Mads-Würtz Schmidt og Mads Pedersen. Flandern rundt-vinner David Per stiller for Slovenia, og Tyskland har med sin sterke avslutter Phil Bauhaus.

USA har med Adrien Costa som også gjorde en svært god figur i Oudenaarde i forrige uke.

 

 

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse