Prøv Procycling Pluss idag

UTEN FØRINGER: Uno-X har valgt å droppe kravet om at x-antall plasser i U23-uttakene skal være forbeholdt deres ryttere etter at Kontrollkomiteen i Norges Cykleforbund ønsket å se nærmere på premisset for sponsoravtalen. Foto: Jan Brychta/Svetcyklistiky.cz

U23-gutta sikret topplassering i Fredsrittet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.06.18 15:45

Del på    

Leknessund holdt konkurrentene bak seg.

(procycling.no): I en regntung finale i Jeseník maktet de norske U23-rytterne ikke å være med å kjempe om hverken etappe- eller sammenlagtseier på den avsluttende etappen i Fredsrittet.

I bakkeavslutningen ble det en utskillelse og noen mindre grupper kom inn og kjempet om de første plassene. Rasmus Fossum Tiller som var den skarpeste av de norske gutta og spurtet inn til en 11. plass, ett minutt og 18 sekunder bak vinneren.

Etter gårsdagens etappe lå Andreas Leknessund som nummer åtte i sammendraget, 37 sekunder bak sammenlagtleder Samuele Battistella. Tromsøværingen tapte noe tid til konkurrentene foran ham på listen, men holdt resten bak seg og beholder dermed åttendeplassen sin.

(artikkelen fortsetter under)

Slovensk maktdemonstrasjon

Inne på de siste 35 kilometerne gikk Tadej Pogačar (Slovenia) til og fikk med seg en fransk rytter, men 19-åringen skulle raskt gå alene.

Han opparbeidet seg raskt en betydelig ledelse og bakfra prøvde blant annet tsjekkiske Jakub Utruba å ta opp jakten.

I hovedfeltet la både Italia, Sveits og Norge ned innsats, men ingen av de maktet å nærme seg sloveneren.

Opp den siste bakken til målgang i Jeseník fortsatte han å øke ledelsen sin og på toppen kan han juble for en strålende seier, ett minutt og tre sekunder foran Xuban Errazkin.

Etter femteplass på gårsdagens toppfinish til Dlouhé Stráně sikret han også sammenlagtseieren i rittet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse