Prøv Procycling Pluss idag

NORSK FAVORITT: Forventningene var store foran VM-tempoen til Andreas Leknessund på hjemmebane i Bergen. FOTO: Norges Cykleforbund

NY SOLID PRESTASJON: Andreas Leknessund fulgte opp de gode klatreprestasjonene fra Ronde de l'Isard i Fredsrittet. FOTO: Norges Cykleforbund

Leknessund topp ti på kongeetappen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.06.18 16:44

Del på    

Klatret med de beste i Fredsrittet.

(procycling.no): Den tredje etappen av Fredsrittet (Nations Cup) sørget for en ordentlig omrokkering av sammendraget. I finalen skulle rytterne klatre den drøyt ti kilometer lange stigningen til Dlouhé Stráně to ganger.

Det var et stort felt som kom inn i bunnen den første gangen og etter en utskillelse i løpet av den første forseringen kom mange ryttere seg tilbake før den avsluttende klatringen.

Deretter fulgte en ny utskillelse anført av det belgiske laget. Til slutt stod det mellom sveitsiske Marc Hirschi og baskeren Zuban Errazkin, og Hirschi var sterkest.

18 sekunder senere krysset den norske håpet, Andreas Leknessund, målstreken, 17 sekunder bak til en solid 7. plass. Foran siste etappe søndag ligger tromsøværingen som nummer åtte i sammendraget, 37 sekunder bak lederen.

Fredagens etappevinner, Mattia Battistella (Italia), beholdt sammenlagtledelsen i rittet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse