SKIFTER LAG? TV 2 melder at Daniel Hoelgaard vil kjøre for Uno-X neste sesong. Foto: Heinz Zwicky/Getty Images

TV 2: Daniel Hoelgaard klar for Uno-X

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.08.19 13:54

Del på    

26-åringen meldes å ta steget ned etter fire år i Groupama-FDJ.

(procycling.no): Foreløpig er ingen avtale bekreftet av verken Uno-X eller Hoelgaard selv, men TV 2 skriver altså på sine nettsider at gjesdalbuen skal være klar for det norske laget.

Uno-X skal oppgraderes til prokontinentalnivå neste år og har allerede fått på plass danskene Julius Johansen, Casper von Folsach, Jacob Hindsgaul, Niklas Larsen og Frederik Rodenberg. 

procycling.no skrev tidligere i august at Uno-X var et alternativ for Hoelgaard.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Vi må jo stikke fingeren i jorda og si at når du ikke har spurtet på WorldTour-nivå, så er det vanskelig å få en spurtrolle på et WorldTour-lag. Det skal godt gjøres. Det er bare slik det er, når du ikke har fått muligheten til å kjøre for egne muligheter. Hvis jeg skal fortsette som spurter, så er det kanskje et prokontinentallag en må se etter. Da er Uno-X veldig interessante, sa 26-åringen da.

– At både broren min Markus og min gamle trener (Espen Aarreskjold) er i laget gjør det jo veldig interessant.

Til TV 2 vil Hoelgaard som sagt ikke bekrefte en overgang.

– Det eneste jeg kan si nå er at jeg har brukt den siste tiden på å vurdere om jeg skal fortsette som hjelperytter på det øverste nivået, eller om jeg skal gutse litt og ta et steg tilbake, begynne å vinne ritt og få tilbake killerinstinktet igjen. Det heller mot at jeg gjør det siste, sier Hoelgaard til TV 2.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I tillegg til Hoelgaard, har også Sondre Holst Enger vært linket til Uno-X, men lagsjef Jens Haugland kunne til procycling.no tidligere i august fortelle at det ikke nødvendigvis var plass til begge to.

– Det skal jeg ikke forskuttere for mye, men vi har gode meldinger på at Syver (Wærsted) er på vei tilbake. Vi har også hentet flere raske dansker (Niklas Larsen og Frederik Rodenberg har begge gode resultater fra massespurter). Vi skal tenke på helheten rundt et lag, så det vil kanskje overraske meg om de begge de to skal komme til oss, sa Haugland den gang.

Tagget med: ,

Les også disse