– Tror vi må forvente at vi skal vinne, men også vite at alle andre ikke ønsker det

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 30.08.19 14:58

Del på    

Det ligger an til Uno-X mot røkla i U23-NM.

(procycling.no): Som mange nok husker, skulle opprinnelig U23-fellesstarten i NM bli kjørt på Ås i Akershus, men for dårlig sikkerhet gjorde at rittet ble avlyst.

I begynnelsen av juli ble det kjent at den ble flyttet til 1. september, med Fredrikstad Sykkelklubb og Skiptvet IL som arrangør. Der står familien Iversby Hvideberg sentralt, med mor Bjørg Hvideberg som rittleder, far Arnfinn Iversby som ansvarlig for sekretariatet og bror Anders som bilansvarlig.

På startlisten finner vi de to tvillingbrødrene Jonas og Filip.

– Jeg tror det kommer til å bli en morsom løype. Den byr på offensiv kjøring og er nok hardere enn man skulle tro. Jeg tror det blir et bra ritt på søndag, sier Uno-X-rytter Jonas Iversby Hvideberg til procycling.no om det som venter rytterne på Skiptvet. 

Klare for å spille på den kollektive styrken

Selv har han fått syklet gjennom runden flere ganger i sommer og vet godt hva som venter. Han rapporterer også om god form, og NM i Østfold har vært en suksessfaktor så langt i år for østfoldingen.

Tidligere i år han vant nemlig gaterittet i NM da det ble arrangert i Askim. 

– Det er alltid muligheter, så får vi se hvem som sitter der på slutten og har beina til å kjøre finalen.

For selv om Iversby Hvidebergs kandidatur kan diskuteres, er det udiskutabelt at Uno-X er de store favorittene til å vinne. Slik de også gjorde i fjor, da de sikret seg alle de tre medaljene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg tror vi må stille på start og forvente at vi skal vinne, men også vite at alle ønsker at vi ikke skal det. Vi må spille på den kollektive styrken vår og satse på at vi skal være sterke nok på slutten til å ta det. Noe annet må vi være skuffet over. Vi klarte det i fjor, så får vi prøve på det samme i år, sier Iversby Hvideberg.

SYKKELFAMILIE: Familien Iversby Hvideberg med resten av laget til Fredrikstad SK foran fjorårets Sundvolden og Ringerike GP. Fra venstre: Anders Iversby Hvideberg, Jonas Iversby Hvideberg, Arnfinn Iversby, Bjørg Hvideberg, Jørgen Christoffersen, Filip Iversby Hvideberg og Petter Sørensen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Kan få «seiersdilemma»

På startstreken finner man også fjorårets U23-mester, Torjus Sleen.

– Det hadde vært gøy om en som fremdeles vil være U23 neste år får muligheten til å sykle med mestertrøya. Med Uno-X sykler vi mange U23-ritt, så da er det veldig gøy å sykle med den mestertrøya. Vi får se hvordan vi løser det, men det blir nok et hardt ritt, sa han til procycling.no tidligere denne uka.

Sleen er inne i sitt siste år som U23-rytter. Det samme gjelder også for Tobias Foss og Lars Saugstad.

– Det blir helt klart en problemstilling om vi sitter med mange i finalen og mange som kan vinne. Da får vi finne ut hvem det eventuelt skal bli. Det tror jeg ledelsen har kontroll på og jeg tror nok de også ønsker at vi har mestertrøya i et helt år enn et halvt. Vi får se hva vi har muligheten til. Først skal vi sitte med mange nok til at det blir et dilemma, sier Iversby Hvideberg. 

På startlista står Uno-X oppført med åtte ryttere: Foss, Sleen, Saugstad, Iversby Hvideberg, Martin Bugge Urianstad, Iver Skaarseth, Sindre Kulset og Idar Andersen.

VIL HA ET HARDT RITT: Ludvik Aspelund Holstad er blant rytterne som ikke ønsker at U23-fellesstarten skal bli en «walk in the park» for Uno-X-laget. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Holstad: – Må gjøre det så hardt som mulig

En som ønsker at Uno-X skal få jobbe for seieren er Ludvik Aspelund Holstad. Sammen med Søren Wærenskjold utgjør han Joker Fuel of Norways mannskap.

– Det blir vel fort en kamp mot overmakten i Uno-X?

– Ja, jeg er litt i tenkeboksen med tanke på hvordan det skal la seg gjøres. Jeg ser for meg at jeg og Søren fort kan bli veldig frustrerte, men jeg håper at det blir et hardt ritt hvor det til slutt er den sterkeste som vinner. Om det blir meg eller en fra Uno-X, så vil det i hvert fall være et rettferdig oppgjør og ikke fordi vi stiller i mindretall og har tapt fra start. Vi må prøve å gjøre det så hardt som mulig. Hvis ikke gidder vi ikke å reise bort dit, sier han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

At Joker nå stiller uten en fulltallig U23-tropp (Kristian Klevjer, Aksel Fischer Aasheim og Daniel Årnes var med i Ås) og at Team Coop ikke stiller til start vil bidra til at kampen mot Uno-X blir vesentlig hardere. 

– Vi hadde et lite samarbeid på forrige U23-NM og da var vi også tre flere ryttere på laget. Nå blir det helt klart mye vanskeligere, sier Holstad.

– Lyst til å vise at jeg kan vinne selv

Holstad kommer ganske rett fra Tour de l’Avenir, hvor han var en del av det norske laget som hjalp Tobias Foss til sammenlagtseier.

– Formen er ganske bra. Jeg slet litt da vi kom inn i høyden, men har jeg fått noen rolige dager og fått hentet meg inn bra. Jeg har lyst til å vise at jeg kan vinne selv også. Det var en veldig god gjeng i Uno-X der, men jeg skal gjøre mitt for at de ikke skal vinne igjen.

– Det er ikke slik at du at du har blitt så gode venner med dem etter Avenir at du gir dem en liten tjeneste?

– Nei, i så fall er det de som må gi meg en tjeneste, sier han med et smil.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse