Prøv Procycling Pluss idag

STERK KLASSIKERDUO: Matteo Trentin og Greg Van Avermaet hører begge til blant de beste klassikerrytterne i verden. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Trentin klar for CCC

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.08.19 12:24

Del på    

Italieneren klar for å utgjøre en superduo sammen med Van Avermaet i klassikerne.

(procycling.no): Det blir nok ikke bare bursdagsgratulasjoner for Matteo Trentin i dag. Italieneren fyller 30 år fredag og kan feire det med at han også har signert for CCC for de neste to årene.

Det annonserte det polske laget i en pressemelding fredag formiddag. 

– Jeg var ikke nødvendigvis på utkikk etter å bytte lag, men jeg fikk en god mulighet til å signere for CCC. Jeg kjenner Fabio Baldato (sportsdirektør) og Alessandro De Marchi godt, og det var også laget Manuel Quinziato (for BMC før fusjonen) kjørte for til slutten av karrieren, så det er et lag jeg kjenner godt. Jeg tror jeg vil ha flere muligheter dag for dag med CCC. I klassikerne er Greg Van Avermaet alltid i toppen i hvert eneste ritt og jeg også i stadig større grad. Derfor tror jeg vi vil ha flere muligheter sammen, kjørende for samme lag, enn mot hverandre, sier Trentin.

Ønsker å vinne en stor klassiker

Italieneren har tidligere vunnet etapper i alle de tre treukersrittene, han har vunnet Paris-Tours to ganger og er regjerende europamester.

I monumentene er dog to tiendeplasser fra Milano-Sanremo det beste han har gjort.

– Jeg mangler fremdeles en seier, eller til og med en podieplassering, i en stor klassiker. Det er noe jeg ønsker å oppnå de neste sesongene. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg ønsker også å kunne gå for poengtrøya i et treukersritt. Jeg har vært nummer to i poengkonkurransen i både giroen og vueltaen, og jeg tror det er noe jeg kan gjøre. Selvsagt må du hele tiden være oppe i toppen, men jeg viste i Tour de France i år at jeg alltid var godt med. Jeg tror en slik trøye er noe jeg kan oppnå og noe som ville vært fint å ha en gang i løpet av karrieren min, sier Trentin.

Perfekt match for Ochowicz

Trentin blir dermed en del av et klassikerlag som for øyeblikket er bygget i sin helhet rundt Greg Van Avermaet.

– Vi var ute etter å forsterke klassikerlaget vårt med en rytter som er kapabel til å vinne og som kan jobbe med Greg for å gi laget flere kort å spille på. Med Matteo kunne vi krysse av begge de to boksene. Med 23 proffseirer har Matteo allerede en imponerende merittliste og vi håper han kan utvide den når han tar på seg CCC-trøya neste år, sier lagsjef Jim Ochowicz. 

I tillegg til Van Avermaet, har de også solide klassikerryttere som Lukasz Wisniowski og Guillaume Van Keirsbulck i stallen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse