TIL TREK: Både Ellen Van Dijk (i midten) og Lizzie Armitsted-Deignan har meldt overgang til hardtsatsende Trek Women neste sesong. Katrin Garfoot (til venstre) er også med på bildet. (Photo by LC/Tim De Waele/Corbis via Getty Images)

Trek har et av de beste lagene på herresiden – nå står damene for tur

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.09.18 13:28

Del på    

Armitstead-Deignan, Van Dijk, Longo Borghini og Paternoster del av imponerende oppstilling.

(procycling.no): Under Tour de France kom nyheten om at Trek danner egen kvinnesatsing, som har fått navnet Trek Women.

Den første store signeringen var ingen ringere enn Lizzie Deignan (tidligere Armitstead), som dermed avbryter sitt fem år lange opphold i rekkene til Boels-Dolmans. Deignan ble verdensmester i 2015 og vant Flandern rundt året etter.

Hun har nå et avbrekk fra syklingen ettersom hun og Philip Deignan (Team Sky) venter sitt første barn i inneværende måned. Neste år er det VM i Yorkshire, som naturlig nok er et stort mål for den 29 år gamle briten.

Men også flere andre «kanoner» er på vei til satsingen.

Ei av dem er Wiggle High 5s Elisa Longo Borghini. Også hennes lagvenninne, den franske tempomesteren av året, Audrey Cordon-Ragot, er klar for satsingen.

Van Dijk har signert

Enda større tempogiganter setter også kursen mot samme lag. Torsdag ble det nemlig klart at Ellen Van Dijk bytter ut Team Sunweb til fordel for Trek Women.

Van Dijk trenger vel ingen videre presentasjon, men her snakker vi altså om kvinnen som ble tempoverdensmester i Firenze i 2011 og tok sølv i samme gren i Doha.

31-åringen fra Harmelen har også blitt europeisk mester i tempo ved tre anledninger, og har i tillegg seirer fra Flandern rundt, Lotto Belgium Tour og Le Samyn des Dames på samvittigheten.

Skal bli verdensledende

– Jeg er virkelig spent på å se hvordan det blir å kjøre for Trek neste år. Det er kult å se at Trek trår til og hjelper til med å fremme kvinnesykling. Måten de går fram på innenfor sykkelsporten, er akkurat det vi har bruk for, sier Van Dijk i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SKAL GJØRE DET SAMME FOR JENTENE: John Degenkolb, Jasper Stuyven og Koen de Kort har det fint innenfor rekkene til Trek-Segafredo. Nå skal laget også satse på damene. (Photo by Luc Claessen/Getty Images)

På herresiden er laget veletablert med John Degenkolb, Jasper Stuyven og neste år også Richie Porte i stallen.

– Trek forplikter seg til å endre verden ved å inspirere flere mennesker til å ta i bruk sykkelen. Vårt verdensledende sykkellag på kvinnesiden skal fylles opp med lidenskapelige ryttere som vil inspirere andre. Vi gir utøverne våre full støtte, slik at de kan fokusere på yrket sitt og bli så gode som mulig, uttalte Trek-president John Burke under lanseringen av laget.

Gryende talent fra italienske rekker

«Vår egen» Susanne Andersen kunne nok ha vært en bra match for konseptet, men valgte i stedet å skrive under for Team Sunweb.

Trek har også fått kloa i spennende nye talenter, og det knyttes store forventninger til hva 19 år gamle Letizia Paternoster får til de neste åra. Den italienske jenta har vunnet en rekke titler på banen, der hun både er blitt europa- og verdensmester i juniorklassen.

Hun tok bronse under fellesstarten under VM i Bergen, ble italiensk mester både på landevei og i tempo i 2017. Denne sesongen har hun syklet for Astana og slo blant annet til med topp 10-plasseringer i både Vårgårda og Gent-Wevelgem.

– Karrieren min på elitenivået har startet ganske bra hos Astana denne sesongen. Nå får jeg en ny mulighet til fortsatt å ta steg og til å lære fra en gruppe bestående av sterke og konkurransedyktige lagvenninner, sier hun.

Bronzini og Teutenberg inn i lederroller

Også Lotto Lepistö, Lauretta Hanseon, Abigail Van Twisk, Ruth Winder og Tayler Wiles har skrevet under for Trek Women.

Satsingen har også gjort noen smarte grep på direktørsiden. Der har nemlig både Ina Teutenberg og Giorgia Bronzini tatt på seg DS-roller etter å ha avsluttet egne aktive karrierer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HOW GOOD CAN YOU GET: Letizia Paternoster leverer varene enten det dreier seg om velodram, landevei eller på temposetet. Den 19 år gamle jenta (til høyre på bildet) slo til med VM-bronse under juniorenes fellesstart i Bergen i fjor. (Photo by KT/Tim De Waele/Corbis via Getty Images)

Bronzini vant over 80 ritt i løpet av en 16 år lang karriere, og har et og annet å lære bort til de kommende generasjoner av toppryttere:

– Jeg er glad for å starte på min nye opplevelse hos Trek sammen med et av mine idoler, Ina Teutenberg. Jeg er motivert til å dele av mine egne erfaringer til rytterne og hjelpe dem til å finne balansen med å sette pris på syklingen, samtidig som de også fokuserer på å kjøre inn gode resultater. Det er hardt å legge den aktive sykkelkarrieren bak seg. Jeg har mange gode minner, men også glad for å kunne fortsette innenfor sykkelsporten. Jeg har så mye å gi tilbake, og det er noe jeg ønsker å bidra med, sier Bronzini.

Tagget med: , , ,

Les også disse