Prøv Procycling Pluss idag

HUSK DATOEN! 26. til 31. mai arrangeres neste års utgave av Tour of Norway. Her fra etappen inn til Sandefjord i år, hvor Edoardo Affini vant foran Anders Skaarseth. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Tour of Norway og Hammer har datoene klare for 2020

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.10.19 09:58

Del på    

Tour of Norway blir også ProSeries-ritt.

(procycling.no): Det bekrefter Tour of Norway selv på Twitter.

ProSeries er en ny divisjon av ritt som i praksis erstatter .HC-kategorien som Tour of Norway har vært en del av de siste årene.

Blant kravene for å kunne være et ProSeries-ritt er at det neste år kreves minst ti lag med status som WorldTour eller ProTeam (dagens prokontinental) lag, noe som neppe blir et problem for Tour of Norway, som hadde elleve WorldTour-lag og syv prokontinentallag på start i år.

Rittet vil neste år arrangeres fra 26. til 31. mai. 

Årets løype tok rytterne fra vest til øst via Sørlandskysten, mens det er ventet at neste års ritt i større grad vil fokusere på områdene nordover langs Vestlandet.

Hammer Stavanger vil nok også neste år holde seg i Stavanger, og rittsjef Roy Hegreberg forteller til procycling.no at datoen også er klar der. I likhet med årets utgave, vil det arrangeres i dagene før Tour of Norway, til neste år fra 22. til 24. mai.

ProSeries-kategorien skal også bestå av .1-ritt, men Hammer Stavanger har søkt om 2.1-status og Hegreberg bekrefter at det også er det de har fått. 

Like etter at Tour of Norway hadde lagt ut Twitter-meldingen, kom også sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland, med en melding, hvor han skrev at 2020 blir det siste året hvor Uno-X er generalsponsor for Tour of Norway.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse