ANHOLDT: Jan Ullrich eskorteres av spansk politi lørdag. EPA/LLITERES

Tour de France-legende anholdt av politi

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 5.08.18 09:19

Del på    

Mistenkt for innbrudd og trusler mot nabo.

(procycling.no): Den tidligere Tour de France-vinneren Jan Ullrich er ifølge rapporter blitt anholdt av politiet på Mallorca etter å ha brutt seg inn i naboen sitt hus og truet ham lørdag.

En talsperson for politiet i Palma sier ifølge nyhetsbyrået AFP at Ullrich anholdes for trusler og innbrudd. Spanske medier rapporterer at naboen er den tyske skuespilleren og filmressigøren Til Schweiger, opplysninger som spansk politi ikke kunne bekrefte.

Det er ventet at Ullrich skal avhøres om hendelsen ytterligere søndag. Ullrich var profesjonell rytter i perioden 1995 til 2006 og vant Tour de France i 1997 da han syklet for det tyske storlaget Team Telecom. I 2000 vant tyskeren gull under de olympiske lekene i Sydney.

Ullrich med Armstrong på hjul under Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Senere ble han gjenstand for dopinganklager og sendt hjem fra Tour de France i 2006 på bakgrunn av sin tilknytning til Operación Puerto-skandalen som sentrerte seg rundt Eufemiano Fuentes, legen som organiserte blodtransfusjoner og andre prestasjonsfremmende midler til flust av idrettsutøvere.

Rytteren med klengenavnet «Der Kaiser» innrømmet å ha brukt doping i 2013.

Tagget med:

Les også disse