IMPONERTE STORT: Torjus Sleen leverte et meget bra Tour de l'Avenir. Foto: Privat.

Sleen: – Tror det kan passe meg godt å få ett år til i Uno-X

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.19 13:43

Del på    

22-åringen vil ta stegene gradvis etter imponerende kjøring i Tour de l’Avenir.

(procycling.no): Det var naturlig nok til Tobias Foss som stjal de største overskriftene etter seieren i Tour de l’Avenir, men også for Torjus Sleen har det vanket mye skryt etter at han kjørte helt strålende som kaptein Foss’ løytnant i det kuperte terrenget.

– Vi følte hele tiden vi hadde kontroll og planen var hele tiden å kjøre for Tobias. Jeg tror vi hadde de to sterkeste i feltet. Det vi gjorde på de siste etappene var ganske rått, sier Sleen til procycling.no.

– Det har vært mange positive kommentarer. Mange sportsdirektører og ryttere kom bort til meg og da jeg var ferdig med jobben fikk jeg «high fives» av sportsdirektørene på vei nedover i bilkøen, så det var gøy, sier 22-åringen.

– Gøy å se at resultatene kommer

Sleen har gjort en grundig jobb for å utvikle seg de siste årene og selv om han isolert sett ikke har kjørt inn like gode resultater i år som i fjor, da han for eksempel ble nummer seks i Czech Tour, merker han at nivået er høyere.

– Når de vi konkurrerer mot sier at vi har de to sterkeste i feltet, så får man mye selvtillit. Resultatene i fjor var nok kanskje bedre, men nivået mitt er mye høyere nå enn i fjor. Det ser vi på hvordan vi kjørte der ned, på tidene i bakkene og slikt. Det er høyt nivå på det vi gjør, så det er veldig gøy, sier vestfoldingen.

– Jeg visste at jeg var oppe på nivå med Tobias. Jeg hadde håpet vi skulle være i toppen, men jeg hadde ikke forventet at vi skulle være så høyt oppe i toppen og vinne hele greia. Vi har forberedt oss veldig godt og gjort akkurat det vi skulle. Vi har begge to gjort jobben som kreves. Vi trener bra og lever bra, så da er det gøy å se at resultatene kommer.

Sleen fikk etter Tour de l’Avenir mye skryt av sykkelsjefen i Uno-X, Jens Haugland, for jobben han gjort de siste årene. 

– Når han kom til oss, bestemte han seg for å ta alvorlige grep og brutale valg rundt sin egen utvikling og trening. Som for eksempel å bo i Spania hele vinteren de siste sesongene. Som for eksempel å akklimatisere før høydetrening ved å bo i ei hytte på Gaustablikk. Han har jobbet svært systematisk og grundig og det har gitt resultater.

– Et norsk lag uten sidestykke

Håper på flere egne muligheter

Selv om Sleen har gjort en glimrende jobb som hjelperytter for både Foss og Andreas Leknessund denne sesongen i de store U23-etapperittene og flere andre ritt, er Sleen klar på at han også har egne ambisjoner.

– Jeg håper å kjøre for mine egne muligheter fremover. Tobias har vært topp ti i Avenir to år tidligere, så jeg har mye å lære av ham. Jeg tror faktisk også den jobben jeg gjorde nå blir lagt mer merke til enn om jeg hadde blitt nummer fem, sier Sleen. 

For etter den sterke kjøringen i fjellene har det vært snakket om også Sleen kan være moden for å ta steget opp på WorldTour-nivå.

– Jeg skjønner ikke helt hvis WorldTour-lag sitter og ser på han på etappen i dag og ikke kribler litt etter å signere han. Da skjønner jeg ikke mye, sa Tobias Foss etter den niende etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sleen selv har ikke hastverk.

– Jeg ser fortsatt for meg at det er Uno-X i ett år, så får vi se da. Det spørs hva som dukker opp, men det hadde vært veldig gøy å være med videre i Uno-X, sier han. 

Uno-X skal som kjent ta steget opp på prokontinentalnivå neste år. Sleen vil da være ute av U23-klassen og med Foss i Jumbo-Visma, kan det nok bli flere muligheter for å kjøre inn egne resultater.

– Ja, det håper jeg på. Det er målet. Jeg tror det kan passe meg godt å få ett år til i Uno-X. For min del passer det bra å kjøre ritt som har litt høyere nivå, for da blir hele tiden marsjfarten litt høyere, sier 22-åringen.

U23-NM neste

Søndag er han tilbake igjen i konkurranse. Da står U23-fellesstarten i NM på programmet i Skiptvet.

Sleen ble norgesmester i samme klasse i fjor og etter et strålende Tour de l’Avenir som hjelperytter ville nok mange unnet han en seier, men med kun et par måneder igjen av karrieren som U23-rytter er det ikke nødvendigvis han det satses på.  

– Det hadde vært gøy om en som fremdeles vil være U23 neste år får muligheten til å sykle med mestertrøya. Med Uno-X sykler vi mange U23-ritt, så da er det veldig gøy å sykle med den mestertrøya. Vi får se hvordan vi løser det, men det blir nok et hardt ritt, sier Sleen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse