Prøv Procycling Pluss idag

HENTET RETT FØR MÅL: Markus Hoelgaard viste styrke og var den siste overlevende fra bruddet i Kalmar Grand Prix. Foto: Mario Stiehl.

Toppresultatene uteble i Kalmar GP

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 5.08.17 21:15

Del på    

Men de norske rytterne satte farge på rittet.

(procycling.no): Hansa Bygg Kalmar GP var for første gang et ritt på UCI-kalenderen. 188 flate kilometer ventet rytterne, og Joker Icopal, FixIT.no og klubblaget IK Hero stilte til start.

Den som markerte seg mest var Markus Hoelgaard. Joker Icopal-rytteren satt i det opprinnelige bruddet, og var den av de 17 som overlevde lengst. Like før mål ble han hentet av et kraftig redusert felt, og det ble en samlet spurt. Det ble en ny seier til danske Rasmus Wallin fra ColoQuick. Wallin vant også gårsdagens gateritt i Kalmar.

Beste nordmann ble Marius Vold (IK Hero) som syklet inn til en strålende åttendeplass.

Flere nordmenn i brudd
Med en rask sløyfe på 15.7 kilometer, lå det til rette for høy fart i UCI-rittet i Kalmar lørdag kveld. Tidlig i rittet gikk et brudd på 17 ryttere. Der var fem nordmenn representert. Kristoffer Skjerping, Carl Fredrik Hagen og Markus Hoelgaard satt der fra Joker Icopal, mens FixIT.nos stagiaire, Jon-Anders Bekken og klubbrytter Sindre Haugsvær (IK Hero) også var tilstede.

Det mannsterke bruddet fikk over fire minutter ned til feltet før det agerte med å sette opp farten.

I bruddet var det støting, men de holdt lenge sammen. Med drøye 20 kilometer til mål, angrep Markus Hoelgaard. Han fikk med seg en ColoQuick-rytter, og de fikk luke til det som gjenstod av bruddet.

Hoelgaards soloforsøk hentet to kilometer før mål
Feltet kom faretruende nærme etterhvert, og til slutt var nesten hele forspranget spist opp.

Da gikk Markus Hoelgaard til, og var alene, ikke mange sekunder foran resten av det jagende feltet. Feltet besto kun i underkant av 30 ryttere, og med to kilometer igjen, var rytteren som nylig vant første etappe i Tour Alsace innhentet. Dermed var bordet dekket for en massespurt blant det lille hovedfeltet.

Her var igjen Joachim Wallin (ColoQuick) raskest, og tok sin andre seier på like mange dager i Kalmar.

Marius Vold var den raskeste nordmannen i spurten. Han ble nummer åtte. Bjørn Tore Hoem ble beste Joker-rytter. Han kom inn på tolvteplass, mens Ken-Levi Eikeland ble nummer 13. Jon-Anders Bekken, Carl Fredrik Hagen, Adrian Aas Stien og Markus Hoelgaard fullførte også i tetgruppen.

Tagget med: ,

Les også disse