Prøv Procycling Pluss idag

NY SEIER: Sam Bennett tok luven av Max Richeze på den 3. etappen i Tour of Turkey. Alex Livesey/Getty Images

Tok sin andre strake i Tyrkia rundt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.10.18 15:43

Del på    

Superrask massespurt på den tredje etappen.

(procycling.no): Sam Bennett (Bora-hansgrohe) jublet for sesongens sjette seier på den tredje etappen i Tour of Turkey etter en fartsfylt massespurt i Marmaris torsdag.

Bennett slo Max Richeze (Quick-Step) med en halv sykkellengde og tok sin andre strake triumf i det tyrkiske WorldTour-rittet og konsoliderte dermed ledelsen sammenlagt. John Degenkolb (Trek-Segafredo) rundet av podiet for dagen med sin tredjeplass.

Fra posisjonen på Richezes bakhjul var Bennett den første til å åpne spurten på oppløpet i Marmaris, der iren skulle vinne for andre året på rad.

– På de siste 500 meterne satt jeg igjen på toget til Quick-Step. 220 eller 230 (meter) før mål var det litt nøling, jeg bestemte meg for å gå, i håp om at jeg ikke skulle bli hentet. Et øyeblikk tenkte jeg at dette var for tidlig, sier Bennett.

Motvind på de to siste stigningene på etappen, sørget for at utskillelsen ikke ble like stor som fryktet.

– Jeg trodde (den siste) stigningen før mål skulle være tøffere, men det gikk faktisk ganske komfortabelt for min del. Bare de siste 500 meterne ble det kjørt hardt, derfor kunne jeg henge på. Utforkjøringen var ganske rask og mange klarte å komme opp igjen til feltet, det trodde jeg ikke skulle skje, sier Bora-rytteren etter å ha innkassert ti nye bonussekunder i sammendraget.

– Det ble en tøff kamp om hjulene i finalen. Men gutta gjorde en fantastisk jobb, holdt meg godt posisjonert og passet på meg hele dagen, også i stigningen holdt de farten fin og jevn.

Bennett på podiet etter sin andre seier på tre dager i Tour of Turkey. FOTO: Alex Livesey/Getty Images

Slik gikk det til

Et brudd med syv ryttere gikk av gårde på starten av den 132 kilometer lange etappen fra Fethiye til Marmaris. Dansken Mads Wurtz Schmidt (Katusha-Alpecin) tok med seg Fernando Barcelo (Euskadi-Murias), Benat Txoperena (Euskadi-Muraias), Aldemar Reyes (Manzana-Postobon) og Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise). Disse fikk selskap av to ryttere fra det hjemlige landslaget, Muhammed Atalay (Tyrkia) og Ferit Samli (Tyrkia).

Ledelsen gikk opp til tre minutter i det utbryterne gikk over en 2.kategori stigning i løpet av etappens åpningstime. Inne på de siste 25 kilometerne ble bruddet delt i to, før samtlige ble innhentet av feltet ved foten av den siste klatringen – en svingete, ukategorisert 2.5 kilometer lang kneik.

Her skulle Bennetts spurtrival, Alvaro Hodeg (Quick-Step Floors), havne i trøbbel idet feltet ble tynnet ut. Stigningen ble imidlertid forsert i kontrollert tempo, før Diego Ulissi (UAE) så sitt snitt til å rykke til, et angrep som ble fulgt av iren Nicolas Roche (BMC), og kontret på av Alexey Lutsenko (Astana).

Angrepene til tross, en rimelig stor gruppe kom seg over toppen først, inkludert Bennett, som etter en rask utforkjøring ned til målbyen, kunne fiksere seg inn på opptrekket til Quick-Step nok en gang. Richeze ble ledet inn på oppløpet av lagkamerat Zdenek Stybar, men en overrumplet argentiner hadde ingen respons da Bennett fyrte av relativt tidlig.

Tagget med: , ,

Les også disse