KARRIERENS STØRSTE SEIER: Anders Oddli ble nummer vant Omnium under GP Vienna, torsdag. Her fra EM i 2014. Arkivfoto: ANTHONY ANEX / Epa / NTB scanpix

Tok karrierens største seier uka før EM

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.10.17 11:25

Del på    

Må likevel reise til Berlin for egen regning.

(procycling.no): Etter bane-comebacket har Anders Oddli gjort sine saker bra i både Tsjekkia og Litauen i høst.

Han fikk også beskjed om at han ville bli påmeldt av forbundet til bane-EM i Berlin i slutten av oktober.

Under GP Vienna gjorde 23-åringen fra Orkdal noe han ikke har klart før: Han vant Omnium-øvelsen under det UCI CL1-kategoriserte stevnet:

– Tidligere har jeg vunnet Scratch-løp i UCI CL 2, men jeg har aldri greid å vinne omnium på dette nivået før. For å være ærlig, vet jeg ikke om det er så mange andre nordmenn som har klart dette heller, sier Oddli på telefon fra Wien til procycling.no.

Sto likt på poeng med ungarer

Omnium består av temporitt, scratch, poengritt og forfølgelse. Det er maksimalt 24 utøvere som deltar, og velodromen i Dusika Stadion var fylt helt opp torsdag.

Det var deltakere fra hele 16 nasjoner og 11 medaljører fra VM og EM tilstede under stevnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TIL BELGISK LAG: I år har Ottestad IL hatt med Anders Oddli på landeveien, men neste år satser han videre i Belgia. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Foran det avgjørende poengrittet lå Oddli på tredjeplass, seks poeng bak Krisztián Lovassy (ungarer som tidligere har konkurrert for Team FixIT.no) og Maximilian Beyer (Tyskland).

– I tillegg hadde jeg de to britene (Chris Latham og Oliver Wood) på skuddhold bak meg. Jeg merket fort at de samarbeidet og de gikk på et punkt i brudd sammen og hadde en halv runde på feltet. Da må jeg tette luka selv. Hadde de fått en runde på feltet, hadde jeg vært ute av det, forteller han.

Mot slutten innså han at seieren sto mellom han, Lovassy og Beyer. Da Lovassy angrep for å kjøre seg opp til bruddet med seks runder igjen, hadde han intet annet valg enn å følge etter:

– Derfra og inn var det bare den siste spurten som gjaldt. Sånn sett var jobben min bare å ligge på bakhjulet hans og markere.

Oddli: – Veldig stort for meg

Det samlet seg igjen halvannen runde før mål, og i den avgjørende spurten var nordmannen klart foran Lovassy.

De endte begge på 109 poeng, men Oddli fikk seieren fordi han vant duellen over mål.

– Hvor mye betyr denne seieren for deg?

– Det betyr veldig mye. Jeg har aldri vunnet øvelser på dette nivået før, så det er første gang i løpet av min karriere. Det er veldig stort for meg, innrømmer han.

Får ingen støtte av forbundet

Fredag fortsetter stevnet med poengritt, der han blant annet skal konkurrere mot Marco Haller (ja, han fra Katusha-Alpecin!).

Fokus flyttes nok dog litt mot bane-EM i Berlin som starter mot slutten av neste uke.

– Jeg håper å kjempe i toppen der også, selv om forbundet har sagt at jeg ikke har sjanse på medalje der.

– Hvem har uttalt det?

– Hans Falk (sportssjef i NCF) har uttalt det til lokalavisen min, Avisa Sør-Trøndelag. Det var motiverende å lese det til frokosten, kommenterer han tørt.

Avhengig av hjelp fra mamma og pappa

At Oddli i det hele tatt fortsetter banekarrieren takker han nære samarbeidspartnere for: Lokal sponsor, klubb, bestefar, mamma og pappa.

Forbundet har meldt ham på til EM, men gir ham ingen økonomisk støtte.

– Jeg synes det er dårlig når du er tatt ut og kvalifisert til et mesterskap, at det ikke blir noen finansiering. Jeg slo Steffen Kjærgaards rekord på 4000 meter under NM. Den har stått siden 1993, men jeg hørte ikke noe fra forbundet da heller, forteller han.

Det er blant annet mamma og pappa og midler fra egen lomme som ligger bak EM-oppkjøringen, og de åtte dagene han skal bo på hotell i Berlin i forbindelse med mesterskapet.

PS: Neste sesong sykler Anders Oddli for belgiske Baguet-Miba-Indulek-Derito CT, et lag på Top Competition-nivå. Han har foreløpig ikke bestemt seg for om han satser videre på bane.

– Det blir i hvert fall landevei første del av sesongen. Jeg blir liggende litt midt i mellom landevei og bane, og det frister ikke så veldig å satse videre uten støtte fra forbundet, forteller han.

Tagget med: , , , ,

Les også disse