Prøv Procycling Pluss idag

TUNGE TIDER: Årets sesong kan bli den siste for CCC som sykkelsponsor. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Tok sin første World Tour-seier på to og et halvt år

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.09.19 22:40

Del på    

VIDEO: Iskald Van Avermaet tilbake på toppen i Montreal.

(procycling.no): Ikke siden Paris-Roubaix-seieren i 2017 har Greg Van Avermaet stått på toppen av podiet i et World Tour-ritt. Søndag skulle det imidlertid endelig lykkes for 34-åringen, i GP Montreal.

Det var en usedvanlig iskald belgier som underveis gikk svært stille i dørene og ikke gikk med på noen av angrepene underveis.

CCC-rytteren sparte kreftene så lenge han kunne og etter at Diego Ulissi (UAE Team Emirates) hadde innledet spurten over den siste kulen på oppløpet i Montreal, klinte han til og italieneren hadde ikke kreftene til å svare.

På de siste 100 meterne dro han i fra og tok sin andre seier i det kanadiske endagsrittet, etter å ha vunnet det i 2016 også. Ulissi og Ivan Garcia (Bahrain-Merida) kompletterte podiet.

(artikkelen fortsetter under)

Fransk forsøk

Etter en solid føring fra Sven Erik Bystrøm angrep Benoît Cosnefroy (AG2R) opp Côte de Camillien-Houde, ut på den siste runden i GP Montreal. Den unge franskmannen ble liggende alene foran et redusert felt til det gjenstod to kilometer.

Da kom Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) opp til landsmannen, og de to bet tenna sammen for å prøve å holde feltet bak seg. Peter Sagan (BORA-hansgrohe) måtte selv være med å jobbe, og gjennom de tekniske svingene inn på oppløpet tauet feltet dem sakte tilbake igjen.

Alaphilippe prøvde å gå for en lang spurt, men på det seige oppløpet ble det for langt for 27-åringen og konkurrentene kom raskt bakfra.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Fremtredende Bystrøm

Med omkring 55 kilometer til mål sendte Deceuninck – Quick-Step ut Remco Evenepoel. Det belgiske stortalentet føyk av gårde, med angrepet som på mange måter startet finalen av rittet.

19-åringen gikk løs alene og ble liggende foran feltet i noen kilometer, men i den påfølgende bakken kom reaksjonene. Sven Erik Bystrøm var den første til å agere og UAE Team Emirates-rytteren dro med seg Evenepoels lagkamerat Dries Devenyns og Magnus Cort (Astana).

Flere ryttere støtet etter hvert etter trioen og det skilte seg ut en større gruppe bak Evenepoel, som etter hvert slapp seg tilbake. Gruppen fikk imidlertid ikke etablert noe ordentlig samarbeid og ble tauet inn igjen.

Bystrøm slapp seg bakover i hovedfeltet, men hang fint med ettersom tempoet roet seg på de neste rundene. Ut på den siste runden var nordmannen igjen fremme og viste av VM-formen er i anmarsj. 27-åringen satte opp høy fart i front av hovedfeltet opp Côte de Camillien-Houde og ryttere prellet av bakfra, før han svingte til siden.

Til slutt ble nordmannen nummer 68, to minutter og 55 sekunder bak Van Avermaet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse