ÅPNINGSHELGA: Sep Vanmarcke var uheldig under fjorårets utgave av Kuurne-Brussel-Kuurne. I år har to norske lag fått innpass i juniorutgave av rittet. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

To norske juniorlag får muligheten i Kuurne

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 25.02.20 11:10

Del på    

Ringerike og Glåmdal blant 25 inviterte.

(procycling.no): I fjor var det et samarbeidslag fra NTG som var det norske innslaget under juniorutgaven av Kuurne-Brussel-Kuurne.

Da var det -01 og 2002-årgangene som skulle i aksjon. Casper Van Uden, som nå er plukket opp av utviklingslaget til Team Sunweb, vant – mens Oskar Myhrestøl Johnasson veltet fra en potensiell topplassering. Norge sto igjen med 9.-plass til Sakarias Løland.

I år er det 10 nordmenn som skal i aksjon. For Glåmdal SK Junior stiller Stian Fredheim, Jon Rye-Johnsen, Trym Brennsæter, Nicolai Dahlen Guntvedt og Embret Svestad-Bårdseng.

I tillegg stiller Ringerike SK Junior med Magnus Sørbø, Magnus Wæhre, Andreas Hjørnevik, Ole Andreas Saxegaar Klund og Felix Hegreberg.

– I år ville jeg ha et lag kun bestående av ryttere fra Glåmdal SK, mens Ringerike nok fikk innpass på grunn av samarbeidet med Uno-X, sier Ole Petter Vibekken til procycling.no.

– Håper på topplassering

Til rittet som går førstkommende søndag disponerer sportssjefen for sykling ved NTG Kongsvinger et lag bestående av fire førsteårs- og bare én andreårsjunior.

Blant dem er Stian Fredheim som i fjor høst vant en etappe under Radjugendtour Oststeiermark.

– Jeg forventer meg egentlig noen topplasseringer, jeg. Jeg liker å være litt offensiv, sier Vibekken.

– Men med 122 kilometer er det også en distanse disse guttene ikke er vant til å kjøre. Det er seks bra stigninger underveis, der Kwaremont er den mest kjente. Fem av disse kommer ganske tett på hverandre, noe som gjør det røft. Vinneren blir nok ikke avgjort her, men hvem som er med i kampen om en topp 10-plassering.

Tøffere løype

Juniorene skal gå i mål i Kuurne omtrent en halvtime før proffene, så det blir nok en fin opplevelse for rytterne fra Glåmdal SK og Ringerike SK.

Også løypa i seniorklassen har fått en ansiktsløfting siden sist. Tidligere år har Kuurne-Brussel-Kuurne tradisjonelt vært en god mulighet for spurtere.

Ryttere som Dylan Groenewegen og Mark Cavendish har vunnet her tidligere. I 2019 ankom Bob Jungels målområdet alene etter taktisk spill fra Quick Step og tidlig angrep i finalen.

PS: Alexander Kristoff og Vegard Stake Laengen (begge UAE Team Emirates), Edvald Boasson Hagen (NTT Pro Cycling) og Kristoffer Halvorsen (EF Pro Cycling) starter alle søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne. I tillegg er det norske profflaget Uno-X NDT med.

Tagget med: , ,

Les også disse