Prøv Procycling Pluss idag

FORFALL: Wout Poels vant i fjor

FORFALL: Wout Poels vant i fjor, men er skadet og kan ikke forsvare tittelen i årets Liege-Bastogne-Liege. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

To favoritter melder forfall til Ardennene-klassikerne

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.04.17 08:32

Del på    

Kneskadene florerer.

(procycling.no): Hverken Wout Poels (Team Sky) eller Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) vil konkurrere i de kommende Ardenner-klassikerne. Begge rytterne er satt ut av spill på grunn av kneskader.

– Mitt høyre kne er problemet. Jeg har hatt smerter der under syklingen. Det har vært en tøff tid, ettersom jeg har vært på sykkelen, av sykkelen, på sykkelen, sier Team Sky-rytter Poels – vinneren av Liège-Bastogne-Liège 2016.

– Alle vet at man må gjøre en viss mengde arbeid for å være supergod i Ardenner-klassikerne. Hvis man ikke har gjort timene og lange dager – Liège-Bastogne-Liège er over 250 kilometer – da vil man ikke gjøre det bra, sier den nederlandske klatreren.

Poels startet sesongen lovende med en fjerdeplass i Ruta del Sol og lå godt an til å lede Team Skys mannskap i Paris-Nice. Men 29-åringen måtte stå over «rittet mot solen» og har ikke konkurrert siden.

Nå er det polakken Michal Kwiatkowski – vinneren av årets Strade Bianche og Milano-Sanremo – som skal lede Team Sky i Ardennene. Kwiatkowski vant Amstel Gold Race i 2015.

God bredde hos Quick-Step

Etter en formidabel vårsesong i de flamske klassikerne, må Alaphilippes forfall til Ardennene regnes som et heftig skudd for baugen for Quick-Step. Franskmannen viste sterk form med fjerdeplass i Paris-Nice og tredjeplass i Milano-Sanremo tidligere i år.

– Dette er et tøff tid for meg. De siste dagene har jeg ikke fått trent skikkelig. Jeg håpte smerten skulle forsvinne, men det har ikke skjedd, sier 24-åringen – som ble nummer to i Liège-Bastogne-Liège i 2015.

– Det er trist å gå glipp av Ardenner-klassikerne, som jeg liker veldig godt, men det er ikke noe jeg får gjort med dette. Jeg er midlertid optimistisk og håper å være tilbake så snart som mulig. Samtidig vil jeg ønske mine lagkamerater lykke til i Ardennene i den kommende uken.

Med den talentfulle franskmannen satt ut av spill, kan Quick-Step sette sin lit til Philippe Gilbert, den nylige vinneren av Flandern rundt. Den 34-årige valloneren er i storform og har tidligere vunnet alle tre av de kuperte klassikerne, som begynner søndag med Amstel Gold Race.

Det belgiske laget vil også være godt skodd med ryttere som Petr Vakoc, vinneren av De Brabantse Pijl 2016, og Daniel Martin, vinneren av Liège-Bastogne-Liège 2013.

Nyheten om Poels og Alaphilippes forfall til Ardennene, kommer samtidig som Fabio Aru må kaste inn håndkleet foran Giro d’Italia. Astana-rytteren sliter også med en kneskade etter et fall under et treningsopphold på Sierra Nevada.

Tagget med: , , , ,

Les også disse