HJELPERYTTER: Rasmus Tiller har kjørt som hjelperytter de første ni etappene i vueltaen, men det kan bli muligheter for å gå for egne muligheter utover i rittet. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Tiller øyner bruddmuligheter i vueltaen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.09.19 13:55

Del på    

Det kan også bli viktig om han skal kunne kapre en plass på Norges VM-lag.

(procycling.no): For mange ble det en lang ferd mot den første hviledagen i Vuelta a España. De første ni etappene har sørget for en hard start på rittet, og da rytterne skulle forflytte seg fra målgang i Andorra og over til fransk grense hvor rittets hviledag ble det en lang kveld i bussen.

Verst gikk det nok utover Astana, hvor Jakob Fuglsang på Instagram Story viste at de først kom til hotellet seks minutter før halv seks, på morgenen.

– Det gikk fint med oss. Vi var på hotellet rundt klokka tolv, sier Rasmus Fossum Tiller til procycling.no.

Hviledagen har han brukt til en rolig sykkeltur og det blir nok også en ganske rolig dag videre i Lourdes for Tiller, som kjører sitt første treukersritt.

– Jeg synes det har gått greit. Mange høydemetere, men jeg synes jeg har kommet greit gjennom, sier han om den første uka. 

– Jeg har prøvd å ikke sitte med den bakerste gruppettoen for å være litt på den sikre siden. Heller grave litt i starten, forteller han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Frie kort for Dimension Data

23-åringen skal etter planen fullføre rittet. Så langt har han plassert seg stabilt mellom 113. plass og 145. plass på fellesstartetappene, men han utelukker ikke at det kan komme muligheter for ham selv også utover i rittet.

– For min del så tar jeg det litt dag for dag. Tempoen i morgen blir nok ikke full gass for min del. Jeg skal nok prøve å spare litt krefter, og så kan det komme dager hvor det åpner seg bruddmuligheter, sier han. 

Dimension Data har Louis Meintjes som beste rytter i sammendraget, men han ligger ikke høyere enn en 28. plass. Dermed er det ganske frie kort hos det sør-afrikanske laget.

– Hvis det kommer en bruddag, så skal alle egentlig prøve å komme seg av gårde. Helst de med en god avslutning også, hvis det er en stor gruppe, sier Tiller, som har vist at han nettopp har en god avslutning fra mindre grupper tidligere.

BRATTE AVSLUTNINGER: Tiller foran Boasson Hagen på den syvende etappen til Mas de la Costa, blant de mange stupbratte bakkene i årets Vuelta a España. Foto: Tim de Waele/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

VM er en bonus

Et par gode etapper kan også være viktig med tanke på herrenes VM-fellesstart i Yorkshire den 29. september, hvor Norge kan stille med seks ryttere.

– Jeg har veldig lyst til å kjøre VM, men jeg føler ikke jeg er noen klar kandidat til å ta en plass der foreløpig. Det er nok flere enn meg det står om. Jeg har veldig lyst til å kjøre, men det er ikke noe jeg forventer i utgangspunktet. Det er mange som kjører bra nå og det er heller ikke så mange plasser. Det får bli en bonus i så fall, om jeg får kjøre VM.

– Det er jo en fordel å vise litt form, men jeg tar det litt som det kommer. Jeg vet ikke hvordan lagsammensetningen blir uansett. Jeg må nok vise litt form om jeg skal ha en sjanse, men det spørs om de vil ha med typer som Carl Fredrik Hagen og Odd Christian Eiking, eller de går for et annet type lag. 

Både nevnte Hagen og Eiking har ytret et klart ønske om å kjøre VM tidligere i sommer og det skal nok bli vanskelig å komme uten Hagen, slik han kjører for øyeblikket.

– Han har imponert veldig hittil. Spesielt det han gjorde i går var rått etter at han var i brudd dagen før. Jeg tror ikke vi skal forvente for mye heller, men han ligger veldig bra an og det er veldig imponerende han har fått til, sier Tiller om sin tidligere lagkamerat fra tiden i Joker.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse