UNIK: Michael Woods har tatt store steg for Cannondale denne sesongen. Nå fortsetter det spesielle samarbeidet ut 2019. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Jeg hadde andre tilbud, men det er ingen andre steder jeg ønsker å være

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 17.10.17 10:33

Del på    

Vaughters unike klatretalent lot seg ikke lokke bort av Sky-interesse.

(procycling.no): Kanadieren Michael Woods har en alt annet enn strømlinjeformet vei mot toppen av sykkelsporten. Faktisk inntok han ikke WorldTouren før han var 29 år gammel.

I ung alder var han en hockeyspiller som drømte om å få sjansen hos Toronto Maple Leafs. Deretter var det friidretten som opptok ham.

Woods var stolt innehaver av den kanadiske juniorrekorden på 3000 meter og «The Mile run» (1609,344 meter). I 2005 tok han også gull på 1500 meter i De panamerikanske lekene.

Til slutt var det et tretthetsbrudd i venstrefoten som endte friidrettskarrieren. To operasjoner senere holdt han kroppen gående ved bruk av ergometersykkel, og ble oppmuntret til å melde seg på sykkelritt.

Koblet til Sky under vueltaen

Det skulle vise seg å være et godt valg, og nå er det bare sykling som gjelder.

Mange hevet nok øyenbrynet da Woods fullførte WorldTour-debuten i Tour Down Under med femteplass i sammendraget. Han fulgte opp med både 12.-plass i La Fléche Wallonne og 2.-plass under Milano-Torino den sesongen. Jonathan Vaughters har helt klart funnet et ganske spesielt klatretalent.

I år har han bekreftet at han hører til blant utfordrerne i Ardennene, og har syklet sine to første Grand Tours: Giro d´Italia i mai og Vuelta a Espana i august og september. Han ble til slutt nummer sju i Spania: 8:27 bak vinneren, Chris Froome.

Da hang det mørke skyer over Canondale-Drapac, og ryktebørsen koblet Woods til en sensasjonell overgang til Team Sky.

Fortsetter med Uran og Clarke

Unibet forsvant ut som mulig tittelsponsor, og inn kom svenske EF Education. Laget vi i år kjente som Cannodale-Drapac, fortsetter som verbalt utfordrende Team EF Education First-Drapac p/b Cannondale.

Selvsagt er det en liten pris å betale mot at ett av de 18 WorldTour-lagene hadde forsvunnet ut foran neste års sesong.

Woods følger nå blant andre Rigoberto Uran, Simon Clarke og Alex Howes ved å forlenge avtalen med eierselskapet Slipstream Sport. Tirsdag ble det gjort kjent at Woods sykler for laget ut 2019.

– Jeg hadde andre tilbud, men det er ingen andre steder jeg heller ville ha vært, enn her, klargjør Woods.

 

– Vil ha muligheten i Ardennene

Den spesielle inngangen til proffsyklingen gjør selvsagt at Woods står i takknemlighetsgjeld til lagets karismatiske generalmanager.

– Tingene jeg har fått til i år, er et resultat av utviklingen min i laget. Jeg er så takknemlig for at (Jonathan) Vaughters fant en måte for Slipstream Sports å fortsette på, sier Woods – som også mens han var koblet til blant annet Sky, var tydelig på hva han ønsket seg for framtida:

– Jeg ønsker bare å sykle for et lag jeg er komfortabel med, som jeg tror på og som gir meg muligheten i Ardennene, kunngjorde han overfor Cycling Weekly under vueltaen.

 

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse