BEKREFTER UTESTENGELSEN: Det britiske antidopingbyrået konkluderer at det ikke er tvil om at Jonathan Tiernan-Locke jukset i 2012. Foto: Tim de Waele, ©TDWSport.com

Tiernan-Lockes alkohol-forklaring ikke trodd

Even Emberland
Tips meg

Publisert 18.08.14 15:25

Del på    

Antidopingbyrå bekrefter utestengelsen.

Jonathan Tiernan-Locke ble i juli kjent skyldig i doping da blodpasset hans viste irregulære blodverdier fra 22. september 2012.

Team Sky sparket rytteren da dommen var klar.

Tiernan-Locke hadde muligheten til å anke dommen. Det har ikke briten gjort, og mandag ble det klart hvilken straff han får.

Les også: Sky skjerper interne regler etter dopingsak

Det britiske antidopingbyrået (UKAD) bekrefter i en pressemelding at 29-åringen utestenges i to år fra 1. januar 2014, resultatene fra Tour of Britain 2012 og 19.-plassen i VM samme år strykes, og han må betale 160.000 kroner.

Tiernan-Lockes forklaring på hans irregulære blodverdier har vært at han ble full to dager, omtrent 32 timer, før testen og at han ble fullstendig dehydrert fram til og med testen da han knapt drakk noe som helst vann før han ble testet den 22. september.

UKAD avfeier forklaringen.

– Det er utilgivelig av en toppidrettsutøver som skal representere landet sitt første gang i et VM å møte opp uten å ha kvittet seg med fyllesyken to dager etter at han drakk alkohol. Vi aksepterer ikke at han var alvorlig dehydrert da han ble testet 22. september.

– Vi er fullstendig sikre på at rytterens forklaring ikke forklarer hans irregulære blodverdier. Basert på hans verdier konkluderer vi at han har brukt et ulovlig middel eller metode, skriver UKAD.