PÅ GULLSTOL: Thea Thorsen fikk solid oppvartning av lagvenninnene på toppen av seierspalllen. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Thorsen til topps i comebacket: – Over all forventning

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.06.18 20:49

Del på    

Vant Gylne Gutuer. Les mer fra hele Norgescup-runden her.

STANGE (procycling.no): Det var i Driedaagse Brugge-De Panne den 22. mars at Thorsen veltet og ble liggende nærmest livløs i veikanten. Velten resulterte i en hjernerystelse og veien tilbake har blitt lang for Thorsen. Hun måtte holde seg helt uten trening i seks-syv uker, før hun gradvis trappet opp treningen. De siste to-tre ukene har hun igjen trent som normalt, og hun kjørte sine første ritt igjen i helgens Norgescup-runde.

– Det tok helt klart mye lengre tid enn hva jeg hadde forventet. Det var nok en hardere smell enn hva jeg trodde i første omgang, men jeg merker at jeg har blitt eldre og mindre stresset. Jeg føler jeg har vært flink til å ta det rolig nok og ta de riktige stegene. Man skal ta en hjernerystelse seriøst, sier Thorsen til procycling.no.

– De siste månedene har vært ganske rolige. Det har vært lite trening, så det har vært over all forventningen denne helgen. Jeg sykler for gode resultater, men jeg visste ikke hva jeg kunne forvente siden jeg ikke har trent normalt i mer enn tre uker.

Firedobbelt Hitec

For det har gått veldig bra for Thorsen og resten av Team Hitec i Hedmark. Vita Heine vant rankingrittet «Mot Klokka» foran lagvenninnene Line Marie Gulliksen og nevnte Thorsen.

I selve Norgescup-rittet søndag, gjorde de det enda bedre. Et tidlig hardkjør på andre av syv runder resulterte i en svært redusert frontgruppe, hvor Hitec var representert med fire ryttere. Thorsen stakk av på slutten i et planlagt angrep, og holdt unna inn til mål. Bak ble det en ganske så jevn spurt om andreplassen mellom de tre øvrige Hitec-rytterne, hvor Ingrid Moe sikret andreplassen, Line Marie Gulliksen ble nummer tre (ny sammenlagtleder), mens Ingvild Gåskjenn ble nummer fire.

– Jeg synes det var kjempegøy. Vi fikk kanskje litt overtenning og gasset til allerede på den andre runden. Derfra og inn satt vi i den frontgruppa med fire Hitec-ryttere og kjørte. Det var et perfekt scenario for vår del, sier Thorsen, som dermed vant i sin første fellesstart etter hjernerystelsen.

Strålende Joker-helg

Også i herreklassen ble det en soloseier. Etter at de tre norske kontinentallagene alle var aktive, kom det et angrep fra Markus Hoelgaard (Joker-Icopal) som ingen kunne svare på den nest siste runden. De siste kilometerne ble nærmest en parademarsj og Hoelgaard vant til slutt med over minuttet.

– Jeg følte meg bra hele dagen og var i forkant, men jeg ble overrasket da jeg økte på den siste runden. Det holdt hele veien, så det var kjekt, sier Hoelgaard.

Joker sikret seg også seieren i lørdagens rankingritt, hvor Andreas Vangstad tok seieren foran Andreas Leknessund. Nesten samtidig som Hoelgaard kom i mål kom også beskjeden om at Henrik Evensen vant både den siste etappen og sammenlagt i Ronde de l’Oise.

– Jeg fikk beskjed om det da det var fem kilometer igjen, så det ga en liten ekstra boost. Nå har vi to seirer her og to seirer der nede. Det har vært en veldig god helg for laget.

Resultater:

Kvinner Junior topp 3:

1. Silje Mathisen (Halden CK)

2. Thale Kielland Bjerke (Bærum OCK)

3. Amalie Lutro (Stavanger SK)

Kvinner Senior topp 3:

1. Thea Thorsen (Team Hitec Products-Birk Sport)

2. Ingrid Moe (Team Hitec Products-Birk Sport)

3. Line Marie Gulliksen (Team Hitec Products-Birk Sport)

Herrer junior topp 3:

1. Sindre Hvesser Brein, (Bærum OCK)

2. Audun Gautestad, (Bergen CK)

3. Aleksander Halvorsen (Kristiansands CK

Herrer senior topp 3:

1. Markus Hoelgaard (Joker Icopal)

2. Kristoffer Ylven Westgaard (Asker CK)

3. Kristian Kulset (Uno- X)

Tagget med: , , ,

Les også disse