Prøv Procycling Pluss idag

VANT IGJEN: Fire seire på fem dager for Sam Bennett. © Tim De Waele

Theuns rotet bort sjansen til å vippe Bennett av pinnen

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.10.17 15:55

Del på    

Tabbe i Trek-opptrekket gjorde at Bennett kunne ta sin fjerde seier i Tyrkia rundt.

(procycling.no): Etter at sammenlagtrytterne fikk sin mulighet til å skinne fredag, var det i dag klart for en ny duell mellom Tyrkia rundts raskeste spurtere.

Etappens store utfordring var den siste bakken som så sin topp omlag 20 kilometer før mål. En del sidevind tidligere på etappen gjorde at mange hadde sure bein inn i denne stigningen, og feltet ble sterkt redusert.

Likevel satt flere av de beste spurterne med, og både Sam Bennett og Edward Theuns var med i front. Med syv kilometer igjen doblet feltet seg i størrelse da en større gruppe kom seg opp.

Trek-Segafredo tok kontroll på den siste kilometeren, og Sam Bennett satt noe alene. Han klarte likevel å kjempe seg opp på hjulet til Theuns, og da Theuns havnet på innsiden av sin egen opptrekker, åpnet Bennett på utsiden. Da ble det enkel match for Bora-hansgrohe-rytteren som tok sin fjerde seier i rittet.

Dermed har han vunnet fire av fem etapper i årets Tyrkia rundt. I tillegg tok han Münsterland Giro like før avreise til Tyrkia.

Ahmet Örken fra det tyrkiske landslaget ble nummer to. Simone Consonni (UAE) ble nummer tre, mens Edward Theuns havnet utenfor podiet på en fjerdeplass etter å ha brukt lang tid på å komme seg rundt opptrekker Boy Van Poppel på oppløpet.

Stake Laengen med kontroll for rittlederen

Diego Ulissi vant fredagens etappe, og dermed hadde UAE ansvaret for å forsvare ledertrøyen.

Alexander Kristoffs kommende lag hadde full kontroll og parerte det som var av angrep på den blå trøyen. Mot toppen av siste bakke angrep Willier Trestina-duoen Daniel Martinez og Ilya Koshevoy. Martinez lå på tredjeplass før dagens etappe, kun ni sekunder bak Ulissi.

Stake Laengen var svært delaktig i å hente bruddet, og nordmannen gjorde også en meget solid jobb da han hentet Greg Daniels og Jarlinson Pantanos angrep på den siste milen.

Tyrkia rundt avsluttes med en 143 kilometer lang etappe i Istanbul i morgen.

Tagget med: , , ,

Les også disse