VANT MED ET SMIL: Kristoffer Halvorsen brukte litt over én Sky-sesong på å sikre seg sin aller første proffseier. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

– Jeg tenker mest på å vinne så mange løp som mulig

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.02.19 11:18

Del på    

Kristoffer Halvorsen har fått starten han håpet på.

(procycling.no): 22 år gamle Kristoffer Halvorsen passerte målstreken smilende, da han i forrige uke sikret karrierens første proffseier for Sky i 2.1-rittet Herald Sun Tour.

Hvor det skjer er nemlig underordnet, så lenge det skjer.

Spør bare hva det betød for da 24 år gamle Alexander Kristoff idet han strakk armene i været for karrierens første proffseier under etappe 3a i 2HC-rittet Driedaagse De Panne-Koksijde.

Halvorsens triumf betyr også at han alt har oppfylt ¼ av målsettingen om å ta fire UCI-seirer denne sesongen. En rolig ytring fra en mann som tidligere har tatt mål av seg for å ’overgå Thor Hushovd’, ’bli best av de norske proffene’ og ’bli verdens beste spurter’:

– Målet er fremdeles å bli verdens beste spurter, men det tar litt tid. Du må bare fortsette å jobbe og så dukker det plutselig opp en mulighet. Men det må jo være litt realisme i det hele; man blir ikke verdens beste over natta, sier Halvorsen til procycling.no.

– De vet hvordan ritt skal sykles

Han har opplevd et kort glimt av verdensherredømme, da han var spydpiss på det norske U23-landslaget som tok gull under fellesstarten i Doha.

Etter nok et år i norske Joker Fuel of Norway, brukte han litt over én Sky-sesong før han igjen fikk smaken av seier i munnvikene.

Det etter at Luke Rowe og Owain Doull kom ensomme til mål på dag tre av rittet, Dylan van Baarle benyttet seg av dag fire til å feste grepet om sammendraget og sisteetappen i Melbourne endte opp med Sky i alle trøyer unntatt poengtrøya.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEN FØRSTE SEIEREN: Dion Smith og Brenton Jones var nærmest, da Kristoffer Halvorsen åpnet kontoen for proffseirer under avslutningen av Herald Sun Tour. FOTO: Skjermdump, YouTube

Halvorsen opplevde et knepent tap for Dan McLay på åpningsetappen, og Sky ville gjerne prøve å holde to tanker i hodet samtidig i løpet av 21 sentrumsrunder i Melbourne:

– Hovedoppgaven var at vi skulle holde feltet samlet mot slutten, og det var så vidt vi klarte det. Men flere av gutta vi hadde med til Herald Sun Tour, de vet hvordan sykkelritt skal sykles – for å si det sånn. Så hadde jeg med meg Owain Doull som sistemann. Han fikk meg i perfekt posisjon foran de siste 150 og jeg åpnet spurten min. Det var ikke så mye igjen å spurte med, for å være helt ærlig. Sånn sett hadde jeg ikke helt kontroll. Men når Dan McLay ikke satt der, så tenkte jeg at det skulle gå greit.

Mange om beinet

Det var flate profiler og kriteriumspreg på etappen, men like før mål på hver runde skulle hovedfeltet også over tunge Anderson Street Hill.

Med 21 passeringer, i godt over 30 varmegrader, krever det sitt. Så selv om rittet er kategorisert under WorldTouren, så tar ikke det noe bort ifra sørlendingens glede over endelig å sitte igjen med en etappeseier.

– Når man kommer først over målstreken er det alltid gøy. Det er derfor vi holder på med dette. Jeg følte at jeg burde ha vunnet åpningen også, men McLay er god til å spurte når han er i form. Jeg føler at jeg gjorde et bra løp uansett, selv om dette ikke var WorldTouren, forklarer han.

– Er det morsommere å snakke med journalister nå?

– Jeg føler vel det er omtrent det samme, hehe.

– I dine fire seirer, ligger det også en potensiell WT-seier?

– Jeg får håpe at det kommer en seier på det høyeste nivået, men det er et ekstremt høyt nivå i sykkelsporten nå. Det er nesten sånn at om du vinner 8-10 løp i året, og ett av dem er ifra WorldTour, så er man blant verdens beste spurtere, og i hvert fall topp 5. Det er sånn det har blitt.

Sky fremdeles på sponsorjakt

Fjoårets mestvinnende rytter var Elia Viviani, omkranset av et magisk Quick Step-opptrekk, med 18 triumfer.

Bak ham: Alejandro Valverde (14), Dylan Groenewegen (14), Jakub Mareczko (13), Julian Alaphilippe (12) og Yousef Reguigui (11).

Blant enda mer etablerte spurtere finner man Pascal Ackermann, Fernando Gaviria og Arnaud Démare på 9 seirer hver.

Halvorsen kjenner godt til sponsorsituasjonen rundt Team Sky, og har mulighet til å flytte på seg foran neste sesong. Akkurat nå vinkler han eget fokus tungt mot egne prestasjoner.

– Jeg tenker mest på å vinne så mange løp som mulig, og være i en slik posisjon at man har valgmuligheter. Jeg trives godt i Sky, men med situasjonen laget befinner seg i, er man også nødt til å holde døra litt åpen. Når det gjelder ny hovedsponsor, ser ting lovende ut. Samtidig vet man aldri helt sikkert før den kontrakten er skrevet under. Jeg vil si at jeg er ganske avslappet til det der, samtidig som det er noe man må tenke litt på. Det aller viktigste for min del er uansett å vinne sykkelløp, sier han.

Neste mål er UAE Tour

Etter nesten 40 timer på reise hjem fra reise, unnet han seg selv en fortjent hviledag hjemme i Kristiansand onsdag.

Til helga reiser han ned til Girona for å gjøre unna drøye to ukers trening i påvente av UAE Tour. Der venter trolig tre nye muligheter til å spurte om seier, og denne gangen mot navn som Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Elia Viviani og Marcel Kittel.

– Plane er i hvert fall å kjempe om etappeseier i UAE Tour. Det blir litt som å komme tilbake til Down Under. Jeg klarte ikke å komme meg helt der framme i massespurtene, men jeg følte jeg var der oppe og kjempet før jeg punkterte på den fjerde etappen. Jeg satt igjen der med to kilometer igjen og følte at jeg ikke var helt på limit. Jeg føler at jeg har tatt noen steg. Det handler om at du blir både sterkere og tryggere, fordi du vet mer om hva du går til. Det blir forhåpentligvis noen muligheter i UAE Tour også, så nå bare gleder jeg meg til å komme i gang, avslutter Halvorsen.

PS: Planen etter UAE Tour er ikke spikret ennå. Trolig blir det gjensyn med både Nokere Koerse og Bredene Koksijde Classic (tidligere Handzame Classic). Her vant han for Joker Fuel of Norway i 2017 og ble nummer to i fjor.

Tagget med: , , ,

Les også disse