FORTSETTER KARRIEREN I UTLANDET: Vita Heine tar steget ut for å hente mesterskapsmedaljen hun så sårt ønsker seg. Dermed er epoken på seks og et halvt år som Team Hitec-rytter over. Her fra podiet under Ladies Tour of Norway i 2019. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Temposeier for Heine

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 8.09.19 17:41

Del på    

Vant uhyre jevnt Chrono Champenois.

(procycling.no): Vita Heine gikk søndag til topps i det franske temporittet Chrono Champenois, i en jevn duell mewd Mieke Kröger (Team Virtu Cycling). Til slutt var det kun fire sekunder som skilte de to skandinaviske rytterne, til fordel for Heine.

– Det var gøy å vinne. Jeg kjørte veldig bra synes jeg. Blir bedre og bedre på gjennomføring, sier Heine til procycling.no men hviler ikke på laurbærene.

– Som alltid så ser jeg også forbedringspotensial. Jeg kjørte første halvdel knallbra med tanke på watt og arbeidsoppgaver, men ble slapp mot lslutten og gjorde noen små feil. Samtidig som det ble vanskelig å holde fokus. Det holdt likevel til seier, konstaterer Hitec Products-Birk Sport-rytteren.

Seieren er Heines sjette seier denne sesongen. Men hun kunne hatt enda mer å feire. Sekundstriden i Tour of Uppsala endte med den norske rytteren på andreplass, mens hun i EM var kun to sekunder fra bronse. Endelig var sekundene på hennes side.

Heine viser dermed gryende VM-form og fortsetter å levere imponerende prestasjoner på temposykkelen. I EM i Alkmaar i august syklet hun inn til fjerdeplass, drøyt sekundet bak tredjeplassen.

Heine syklet også Chrono Champenois i 2018 og ble nummer seks, over to minutter bak vinneren. Sammenlignet med fjoråret syklet 34-åringen nesten to og et halvt minutt raskere, på tiden 44:35 i den 34 kilometer lange løypen.

Tagget med: , ,

Les også disse