USIKKERHETEN BRER SEG: Chris Froome ble ikke blant de 40 beste under Tour de l'Ain. Samtidig har Primoz Roglic og Team Jumbo-Visma vært bunnsolide. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Team Ineos inngår spennende samarbeid med Formel 1-aktør

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.12.19 11:09

Del på    

– Vi kan ikke vente med å komme igang, sier Sir Dave Brailsford.

(procycling.no): Ikke før hadde Rod Ellingworth forlatt laget, og inngått et spennende samarbeid med Maclaren innafor portene hos laget som tidligere het Bahrain-Merida, så fant Team Ineos ut at de også ville gjøre et dypdykk inn i Formel 1-sirkuset.

I en pressemelding forteller laget de sammen med Ineos Team UK (seiling) har inngått et samarbeid med formel 1-satsinga Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Sammen skal de tre aktørene få det beste ut av hverandre og naturlig nok håper de å vinne de største idrettsbegivenhetene på sine respektive arenaer.

– De teknologiske kravene fra Formel 1 gjør at vi er godt egnet til å løse avanserte teknologiske utfordringer i spesifikke områder som seiling og sykling. Vi vil primært fokusere på aerodynamikk og å utvikle egenskapene til nøkkelkomponenter, uttaler Toto Wolff, som leder Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Dermed er det altså duket for en høyteknologisk kamp mellom Mercedes-AMG og Maclaren både innafor motor- og sykkelsport neste sesong.

Lagene som er et ledd i satsinga til Sir Jim Ratcliffe skal nå samarbeide når det gjelder å utvikle og implementere det «nyeste av det nye» når det kommer til områder som motorkraft, data-analyse, simulering og humanvitenskap.

– Det er utrolig spennende å jobbe med så briljante og suksessrike folk innafor andre idretter. At på til ledet av Mercedes, som er det beste laget innafor Formel 1-sirkus. Vi kan ikke vente med å komme igang og bli enda bedre sammen, sier Sir Dave Brailsford.

Tagget med: , ,

Les også disse