FRA TVK TIL COOP: André Sotberg (bak Daniel Hoelgaard) kan bli en verdifull tilvekst til Team Coop de neste årene. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no

Team Coop forsterker med duo

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.10.18 11:44

Del på    

Sotberg og Eriksson har signert.

(procycling.no): Som procycling.no meldte i midten av oktober, var André Sotberg (TVK) på blokka til Team Coop.

Les også: NM-innsatsen har vekket interesse for TVK-rytteren fra flere hold

Før helga kom også den endelige bekreftelsen på at 21-åringen blir å finne i det rogalandsbaserte lagets rekker neste sesong:

– Jeg ser nå frem til å være en del av den gruppen. Det er mye tung kompetanse i laget med Børresen og Ørn i spissen og jeg gleder meg til å kunne utvikle meg videre under deres veiledning. Jeg håper å ta nye steg oppover og bli en sterkere klatrer og det håper jeg å gjøre i Team Coop, sier Sotberg til lagets hjemmeside.

Höög ut, Eriksson inn

Det er også klart at årets mester fra gaterittet under NM i Sandefjord, Erlend Blikra fortsetter i laget. Den talentfulle 21-åringen har en fryktinngytende avslutning, og etter at skader har hjemsøkt ham tidligere i karrieren, ser det nå mer lovende ut enn på lenge for Håvard Blikras lillebror.

Denne sesongen hadde Coop-laget Gustav Höög innenfor satsingen sin, men etter en upåklagelig sesong sportslig sett, fant 23-åringen ut at det var på tide å avslutte den aktive sykkelkarrieren.

Inn kommer i stedet Jacob Eriksson. I en pressemeldingen beskrives han som «en spennende, ung rytter».  19-åringen syklet sin første sesong som senior for det nederlandske DESTIL-Parkhotel Valkenburg.

Spennende klatrer

Hans eldre bror, Lucas Eriksson, fortsetter karrieren hos Riwal Readynez Cycling Team de neste to årene.

Lillebror Jacob ble nummer sju i det svenske mesterskapet i år, og viste seg også fram under Ringerike Grand Prix der han til slutt ble nummer 28.

– Det blir spennende å få inn en så klatresterk rytter som Jacob. Han er ung, men har allerede opparbeidet seg en del erfaring fra høyt internasjonalt nivå, sier sportsdirektør Magnus Børresen i en pressemelding.

Eriksson syklet blant annet 1.1-rittet Volta Limburg og KOGA Slag om Norg denne sesongen. Han syklet også Loir et Cher, som er en gjenganger på programmet til flere av de norske kontinentallagene.

Tagget med: , , , ,

Les også disse