OFFENSIV: Både under U23- og i eliteklassen fikk André Sotberg vist seg fram under NM i Sandefjord. Nå er 21-åringen aktuell for enda større oppgaver. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

NM-innsatsen har vekket interesse for TVK-rytteren fra flere hold

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.10.18 13:59

Del på    

André Sotberg er aktuell for større oppgaver neste år.

(procycling.no): Under NM-fellesstarten i U23-klassen møtte TVK-rytter André Sotberg til slutt overmakten i Uno-X-laget. De endte til slutt opp med trippelseier, men trønderen fikk samtidig vist seg fram med offensiv sykling underveis.

Til slutt ble han nummer sju med kun terrengsyklisten Petter Fagerhaug og Daniel Ekløf foran seg på listene blant rytterne som ennå ikke er plukket opp av kontinentallagene.

Også i eliteklassen fikk han vist seg fram, da han infiltrerte et tidlig brudd bestående av Krister Hagen (Team Coop), Torjus Sleen, Torstein Træen (begge Uno-X), Bjørn Tore Hoem (Joker Icopal) og Sindre Haugsvær (IK Hero).

– NM var hovedmålet mitt denne sesongen. Der får man prøve seg mot alle de beste. Jeg lå i brudd under NM-fellesstarten og fikk med meg et greit resultat (13.-plass i eliteklassen), mens det ikke var så mye å gjøre med Uno-X i U23-klassen, sier Sotberg til procycling.no.

– Vet ikke hvor jeg sykler neste år

I etterkant ble han både invitert på treningssamling på Beitostølen i regi av Team Coop, og han dukket opp på landslagsoppdrag under U23-utgaven av Paris-Tours.

Der slet han seg løs i bruddet, og ble liggende der til rittet var omtrent halvkjørt:

– Det var veldig artig. Jeg ble kjørt inn i forkant av gruspartiene, og når det var fire mil igjen pådro jeg meg en punktering. Så syklet jeg en drøy mil igjen, før jeg punkterte på nytt. Deretter skjedde det en tredje gang, og da sto jeg nok og venta i fem minutter før jeg fikk skifta hjulet igjen, forteller han.

Når spørsmålene dreier seg over mot neste sesong, er han ikke like snakkesalig.

– Jeg har kontakt med noen andre lag, men det er ingenting som er bestemt ennå. Per nå vet jeg ikke hvor jeg sykler neste sesong, sier han.

Aktuell for Team Coop

procycling.no vet at 21-åringens navn diskuteres jevnlig hos Team Coop.

TVK-rytteren fikk vist seg fram hos det vestlandsbaserte laget i juli sammen med KCK-rytteren Gunnar Steinsland.

Les også: Krister (29) har fått profftilbud

Denne uka ble det også klart at Krister Hagen forlater laget til fordel for danske Riwal Readynez Cycling, noe som gir en åpning i Coop-stallen. Men hvem som skal inn, er ennå ikke helt avgjort.

– En ren erstatter for Krister får vi ikke tak i umiddelbart. Han var vår sterkeste rytter, og det han brakte med seg til laget på trening i kraft av personen han er, er ikke enkelt å erstatte. Vi er nok nødt til å se på andre løsninger. Jeg har troen på at Trond Håkon Trondsen og Kristian Aasvold kan ta nye steg neste år, sier Magnus Børrensen til Team Coop til procycling.no.

– André Sotberg fra TVK; kan det være en aktuell mann til ledige plasser i 2019-stallen?

– Vi er i samtaler med flere ryttere, og det har vi vært over en lengre periode. Det kom ikke som lyn fra klar himmel at Krister var i ferd med å forlate oss. Vi har fremdeles i dialog med noen ryttere, men vi har ikke veldig mange navn på den lista. André Sotberg er aktuell for oss. Han var med oss på samling i sommer, og er en rytter vi følger tett med på, sier Børresen.

Kan få sjansen i Uno-X-systemet

Trønderen har også tilbud om å vise seg fram for Dare Bikes Development Team i første halvdel av 2019. Prosjektet har som mål å dyrke fram klatretalenter i norske klubblag og på lang sikt klargjøre dem for større oppgaver på kontinentalnivået.

– Det er ingen tvil om at han er aktuell for det prosjektet. Vi har et godt inntrykk av ham. Det er en veldig spennende rytter, sier Jens Haugland i Uno-X Development Team.

– Han var med oss i Paris-Tours og viste fram at han er en offensiv type som ofte kommer seg med i brudd. Jeg har et kjempeinntrykk av ham og det er definitivt en vi kommer til å følge tett med på framover, utbroderer han.

Svaret får vi nok om kort tid, og det vil forundre oss om Sotberg bærer den nye «retro-draktene» til Trondhjems Velocipedklub neste sesong …

Tagget med: , , ,

Les også disse