SMILTE FØR START: Men etter målgang måtte Holst Enger konstatere at etappeseieren røk. Den norske IAM-rytteren imponerte stor på fjelletappen i Tour of Norway (foto: Scanpix/Teigen)

TAR STEGET NED: Sondre Holst Enger blir løst fra kontrakten med Ag2r og fortsetter karrieren hos Israel Cycling Academy. Det avslørte procycling.no, tirsdag. (Foto: Scanpix/Teigen)

Syk Holst Enger reiser ikke hjem fra Oman

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.02.17 10:34

Del på    

Håper å være tilbake til Abu Dhabi Tour.

(procycling.no): Da Alexander Kristoff vant åpningsetappe i Tour of Oman, på flatt underlag, og Sondre Holst Enger fikk samme tid som vinneren, men endte helt nede på 110.-plass, forsto man at noe var galt.

Det ble meldt om en velt som Tom Boonen gikk ned i. Men da TV-bildene ankom, ett døgn senere, så at den 36-årige belgieren var den eneste som endte opp i asfalten.

Årsaken til Holst Engers anonyme plassering på resultatlistene, var at han ikke følte seg bra. Onsdag la han ut et bilde på Instagram der han holdt sengen med kald klut over panna.

Blir værende i Midtøsten

AG2R-rytteren orket ikke tanken på å starte etappe 2 i ørkenlandet. Likevel holder han seg i området i påvente av neste oppdrag på sesongplanen hans.

– Jeg satser på å bli frisk til Abu Dhabi, så jeg er her nede ennå, forteller han til procycling.no.

Rittet starter 23. februar og er neste ledd i 23-åringens Midtøsten-baserte sesonginnledning.

I fjor var han også uheldig med sykdom, og endte opp med å bli tatt av klassikerprogrammet til IAM Cycling etter Kuurne-Brussel-Kuurne. Da slo han kraftig tilbake etter en rekke gode prestasjoner i mai måned, og sprengte i stedet plass for seg selv på Tour de France-mannskapet til det nå havarerte, sveitsiske prosjektet.

Lovet full klassikerpakke

Som ny i AG2R har han fått lovnader om full klassikerpakke, og er satt opp på Paris-Nice, Milano-Sanremo, Dwars door Vlaanderen, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Flandern rundt og Paris-Roubaix.

Derfor er det også viktig at han drar inn nok rittkilometer i løpet av februar måned.

– Hvordan ser du på det nå, skal det gå greit å rekke Abu Dhabi Tour?

– Det virker som det kommer seg litt. Det var ikke så stas å sykle (med dårlig form) på den første etappen, svarer han.

Tagget med: , ,

Les også disse