LAGKAMERAT MED NORDMENN: Gino Mäder blir forent med Edvald Boasson Hagen og Rasmus Tiller neste sesong. (Photo by Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

Sveitsisk klatretalent til Dimension Data

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.10.18 08:30

Del på    

Boasson Hagens mikser talenter med veteraner.

(procycling.no): I en pressemelding avslører Team Dimension Data at Gino Mäder er signert for de neste to sesongene.

21-åringen viste seg fram på det sveitsiske laget under VM. Han var del av bruddet, som også inneholdt verdensmester Marc Hirschi, Patrick Müller og Lukas Ruegg fra Alpe-nasjonen.

Mäder ble til slutt nummer fire på fellesstarten.

Han har også vunnet en etappe i Alsace og blitt andremann i kampen om klatretrøya under Giro Ciclisto d’Italia (Italias største ritt på amatørnivået) denne sesongen.

– Jeg er veldig stolt over å ha blitt del av Dimension Data. Det er helt klart det beste valget jeg kunne ha gjort, og jeg er sjeleglad for at managementet har vist tillit og tiltro til at jeg kan konkurrere på det høyeste nivået i sykkelsporten. Jeg gleder meg veldig, sier Mäder i pressemeldingen.

Tiller blant nykommerne

Mäder blir nå den 6. rytteren under 23 år innenfor WorldTour-satingen neste sesong.

Stefan De Bod, Rasmus Tiller og Ben O’Conner er også blant i disse. I tillegg fikk Matteo Sorbrero, Kent Main og Connor Swift muligheten til å vise seg fram for laget denne høsten.

Nå skal det også sies at laget er forsterket med ren erfaring neste år. Michael Valgren, Lars Bak, Giacomo Nizzolo, Enrico Gasparotto og Romain Kreuziger er noen av de andre nykommerne foran 2019-sesongen.

Cavendish på vei bort?

Etter alle solemerker forlater en annen veteran, nemlig Mark Cavendish laget foran neste sesong.

Les også: McLaren kan bane vei for Cavendish-overgang

Ifølge cyclingnews.com har det vært dårlig stemning mellom ham og generalmanager Doug Ryder denne sesongen.

Om Mäder sier Ryder følgende:

– Vi er svært entusiastiske over å få Gino (Mäder) i våre rekker neste år. Han er blant sportens største unge talenter, og det viste han fram i slutten av forrige måned med en svært imponerende prestasjon i Innsbruck, påpeker Ryder.