SOLO: En overlegen Anna van der Breggen kom alene til mål på Mur de Huy og tok sin tredje strake tittel i La Fleche Wallonne. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Suveren van der Breggen kopierte Valverde

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.04.17 17:26

Del på    

Den olympiske mesteren først opp Mur de Huy.

(procycling.no): Etter en suveren triumf i Amstel Gold Race sist søndag, fortsatte Anna van der Breggen (Boels-Dolmans Cycling Team) sin seiersgang i de kuperte klassikerne ved å komme først opp til mål på Mur de Huy i onsdagens La Flèche Wallonne Féminine.

Den olympiske mesteren fra Rio kom alene til mål i det som var nederlenderens tredje strake seier i rittet, en bragd Mur de Huy-spesialisten Alejandro Valverde (Movistar) har klart i herrenes utgave.

På andreplass kom lagvenninnen Lizzie Deignan (Boels-Dolmanns), som dermed fulgte opp Boels-Dolmans’ imponerende dobbeltseier fra Amstel Gold Race.

Polakken Katarzyna Niewiadoma (WM3 Energie) ble nummer tre.  Annemiek Van Vleuten (Orica-Scott), som delte tredjeplassen med Niewiadoma i Amstel, tok fjerdeplassen.

– Det er utrolig å vinne her tredje gang på rad. Rittet gikk veldig raskt fra første kilometer. Vi hadde en plan, med hele laget, og det fungerte helt perfekt, sier en meget fornøyd van der Breggen etter målgang.

Med seier i både Amstel Gold Race og nå Flèche Wallonne, ligger van der Breggen godt an til å ta en imponerende Ardenner-trippel denne uken.

– Jeg var den åpenbare favoritten i år og måtte derfor endre taktikken noe for å overraske rivalene med et tidligere angrep enn før. Men det var enda hardere og jeg måtte grave dypt for å ta seieren. Jeg er i god form, har et utrolig lag og tror jeg har gode sjanser til å vinne Liège-Bastogne-Liège på søndag.

Fartsfull finale

Niewiadoma kjørte offensivt i finalen ved å angripe i nest siste bakke, côte de Cherave. VM3-rytteren ble tett fulgt av Boels-duoen Deignan og van der Breggen idet hun gikk over toppen.

Dermed var det etablert en tettrio som klarte å forsvare en liten ledelse inn i Mur de Huy. Like før bunnen av den stupbratte stigningen fyrte van der Breggen avgårde, et mesterlig soloangrep som holdt helt inn.

Nederlenderens seier var soleklar. I duell mot Deignan måtte Niewiadoma betale for sitt angrep på Cherave og kunne ikke forhindre briten å ta andreplass.

Katrine Aalerud (Hitec Products) ble beste norske på en 21.plass. 22-åringen krysset målstreken 1.34 minutter bak vinneren van der Breggen.

 

Tagget med: ,

Les også disse