HOLDT UNNA: Jelle Wallays kjempet lenge alene, men holdt unna for forfølgerne. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Strålende soloseier til Wallays

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.10.19 17:33

Del på    

Holdt unna alene i fem mil.

(procycling.no): Etter å ha syklet de siste 50 kilometerne alene, kunne Jelle Wallays strekke hendene i været og juble for karrierens andre triumf i høstklassikeren Paris-Tours.

Etter en stor seleksjon i sidevinden hadde fjorårsvinner Søren Kragh Andersen revet seg løs, før Wallays tok opp jakten. Dansken var imidlertid uheldig og punkterte rundt 43 kilometer fra mål og dermed var han ute av kampen, mens Wallays måtte forsøke alene mot røkla.

– Nei, jeg trodde ikke det [ville holde med 50 kilometer igjen]. Jeg ville skape en liten gruppe, men plutselig var jeg alene. Jeg kom opp til Andersen, men han hadde en punktering så jeg måtte gjøre det alene. Men jeg hadde en bra følelse fra starten av og også fra den siste uken. Jeg var fokusert på dette rittet og jeg ga alt – med et flott utfall, fortalte han i seiersintervjuet vist på Eurosport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Naesen og AG2R med tungt skyts

I forfølgergruppen forsøkte AG2R desperat å få en mann av gårde, og Tony Gallopin og Oliver Naesen var svært aktive. Men under tøffe vindforhold og knallhardt kjør var det vanskelig å få organisert en ordentlig forfølgelse.

Avstanden opp til belgieren i front lå stort sett og vaket rundt halvannet minutt, og etter hvert som man nærmet seg mål og var over alle gruspartiene var det tydelig at man ikke kom til å klare å hente Lotto Soudal-rytteren.

Sammen med Niki Terpstra (Direct Energie) maktet Naesen til slutt å rive seg løs da man nærmet seg målstreken i Tours. Arnaud Démare (Groupama-FDJ) forsøkte å kjøre seg opp, men kom til kort. De to kjempet heroisk på de siste kilometerne, men å ta igjen minuttet på Wallays var utopisk.

Duoen kompletterte podiet og Terpstra fikk trille først over streken til andreplass for andre år på rad.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse