HÅPET PÅ TAIWAN: Men når gjør usikkerheten rundt spredningen av coronaviruset avreisen usikker for Team Coop. Her tar de i et tak i fronten under Ringerike Grand Prix. Foto: Jarle Fredagsvik

– I det store og det hele vil Team Coop se likt ut utad

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 16.10.19 09:05

Del på    

Det Rogalands-baserte laget må likevel belage seg på endringer foran 2020-sesongen.

(procycling.no): Det har foreløpig vært stille fra Team Coop angående 2020-sesongen. Sportsdirektør Magnus Børresen forteller imidlertid at de vil annonsere 2020-stallen om kort tid.

– Vi har egentlig planene klare fremover. Selv om det ikke har vært så mye offentliggjøringer ennå, så kommer ting til å gå sin vante gang i Coop, sier Børresen til procycling.no. 

Ifølge 31-åringen er det meste i boks foran neste år, men de ser fortsatt på muligheter for å bedre situasjonen.

– Det blir nok noen forandringer, men i det store og det hele vil Team Coop se veldig likt ut utad som tidligere. Vi gjør ingen store strukturelle forandringer.

– I det store og det hele har vi ting på plass. Vi ønsker jo naturligvis å forbedre situasjonen vår, med mer midler og ressurser sånn at vi kan gjøre mer.

Minst to blir proffer

Under Arctic Race kom nyheten om at Erlend Blikra blir proff hos Uno-X neste år. Senere på høsten ble det også klart at Kristian Aasvold blir lagkamerat med Sindre Lunke og Sondre Holst Enger i danske Riwal Readynez.

Samtidig har Trond Håkon Trondsen tilbragt høsten hos Wanty-Gobert som stagiaire. Tirsdag fullførte han Tour of Taihu Lake i Kina som hjelperytter for Boris Vallée. 

Hans beste resultat fra tiden i det belgiske laget er en syvendeplass på den første etappen av Tour of Britain.

– Erlend og Kristian har proffkontrakt for neste år, så det er vi veldig glade for. Det spørs hva som skjer med Trond, men vi håper det ordner seg også.

Etter hva procycling.no skjønner, skal proffkontrakt i Wanty holde hardt for Trondsen for øyeblikket. Da skal Riwal Readynez være en annen mulighet for den tidligere Sparebanken Sør-syklisten. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tidligere juniornorgesmester på vei til Coop

Magnus Børresen forteller at de er i gang med å prate med ryttere og at annonseringer muligens vil komme allerede denne uken. Han kan riktignok ikke uttale seg før noe er offentlig.

– Vi er i dialog med flere ryttere nå, og det er i en prosess med det nå. Jeg kan ikke uttale meg om konkrete samtaler vi har med ryttere.

– Vi har en norsk og skandinavisk profil. Det er den linjen vi holder. Vi ser hovedsakelig etter ryttere fra Skandinavia, men kommer det spennende ryttere utenfra, så kan jo det være aktuelt det også. I hovedsak har vi en norsk profil med tilhørighet til Rogaland.

Etter hva procycling.no vet, skal tidligere juniornorgesmester Tord Gudmestad være klar for Coop. 2001-modellen fra Nærbø vant junior-NM som førsteårsjunior i Sandefjord i fjord og fikk prøve seg mot seniorene i årets siste Norgescup i Sandnes. 

Der kom han seg med i det avgjørende bruddet, men fikk det litt tøft mot slutten. Likevel syklet han inn til en meget respektabel 16.plass i konkurranse mot eldre konkurrenter.

Et annet lokalt talent, Fredrik Gjesteland Finnesand fra Sandnes, er også sisteårsjunior i år. 18-åringen, som har representert Norge i junior-VM de to siste årene, ser derimot ikke ut til ende i Coop. Etter hva procycling.no erfarer velger han å fortsette i klubb og er på vei inn i klatresatsingen i Dare Development Team.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kan miste talenter til Joker

Også i Joker Fuel of Norway tar det tid å få på plass hele stallen for det kommende året. Bjørn Tore Hoem og Andreas Vangstad fikk sent på sesongen beskjed om at de ikke var ønsket videre, og det ble varslet et generasjonsskifte.

Av Coop-rytterne kan både Håkon Lunder Aalrust og Olav Hjemsæter være aktuelle for en overgang til Joker. 

Det er også mange spennende navn på markedet om dagen. Vangstad og Hoem er tilgjengelige, noe også Kristoffer Skjerping er etter at han fikk den overraskende beskjeden fra Uno-X om at han ikke var ønsket neste sesong. I tillegg er tempohesten Iver Knotten på jakt etter lag for den kommende sesongen.

Sølvmedaljøren fra NM tempo syklet årets sesong for Tønsberg CK etter to sesonger i Joker. Med fjerdeplass fra U23-EM og teknisk trøbbel unna en sannsynlig medalje fra U23-VM, er det ingen tvil om at tempospesialisten har kapasiteten inne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse