SEIER: Vita Heine tok Hitec Products-Birk Sport sin andre seier i Tour de Feminin. FOTO: Tour de Feminin

– Har stor tro på i morgen

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.07.19 08:46

Del på    

Heine leder sammenlagt etter temposeier.

(procycling.no): Hitec Products-Birk Sport har hatt svært godt avkastning i Tour de Feminin på de to første etappene. Marta Tagliaferro vant den første etappen og Ingvild Gåskjenn sørget for et nytt toppresultat fredag.

Lørdag sto en 14,6 kilometer lang, kupert tempoetappe på formiddagen, og da var det Vita Heines tur til å briljere. 34-åringen lå som nummer fire i sammendraget foran dagens etappe, og startet derfor fjerdesist.

Sammenlagtleder Brodie Chapman (Team TIBCO – SVB) gjorde en solid tempo på tiden 23:22, men var sjanseløs på tiden til Heine. Hitec-rytteren syklet 39 sekunder raskere, og med det overtar hun også ledelsen i sammendraget, med tre sekunder.

Seieren er Heines tredje denne sesongen, etter å ha vunnet etapper i både Tour of Uppsala og Thüringen Ladies Tour.

Tror på sammenlagtseier

Lørdag kveld ble det også kjørt en fellesstart på 71,2 kilometer, hvor Heine og Hitec gjorde jobben med å forsvare trøyen. Etappeseieren gikk til Margarita Syradoeva (Sestrorest – Petrogrades), som holdt unna for feltet med 14 sekunder.

Bak gjorde imidlertid Gåskjenn nok en god etappe og sikret et nytt toppresultat for laget, med en fjerdeplass i spurten i feltet. 21-åringen falt en del plasser i sammendraget på tempoen og mistet ungdomstrøyen, men ligger som nummer 18 foran den siste etappen.

Sammenlagtleder Heine forteller at det er et sterkt Hitec som står sammen, og at de har troen på å ro sammenlagtseieren i land.

– Vi har et sterkt lag og det beste er at alle gir alt for lagets resultat. Vi har virkelig fått til et miljø i laget der vi ofrer oss 100 prosent for hverandre. Det har gitt resultater og vi har stor tro på i morgen, sier hun til procycling.no.

– Formen er bra den, men vi har en krevende etappe igjen i morgen.

Saken oppdateres!

Tagget med: ,

Les også disse