LURTE KONKURRENTENE: Georg Preidler klinket til ut på den siste kilomteren og ingen maktet å hente ham. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Stjal showet fra Kwiatkowski

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.08.18 11:00

Del på    

Lurt angrep snøt polakken for hattricket.

(procycling.no): Etter to etappeseire på rad kunne Michal Kwiatkowski sikre seg et hattrick på hjemmebane, på den sjette etappen av Tour de Pologne.

Polakken satt fint med i den siste bakken og da en gruppe på åtte ryttere tauet inn George Bennett like før den siste kilomteren lå han i drømmeposisjon.

Thibaut Pinot bremset imidlertid farten i gruppen og bakfra kom lagkamerat Georg Preidler susende. Med sin store fart maktet han å skaffe seg en stor nok luke til å holde unna og Kwiatkowski måtte ta til takke med tredjeplass på etappen.

Seieren var Preidlers første World Tour-seier.

Tøff rundløype

Etter å ha startet etappen i Zakopane tok rytterne etter 25 kilometer av etappen fatt en tøff rundløype på 24 kilometer, som skulle sykles fire ganger.

Rundløypen bestod av tre krevende bakker, som skulle sørge for en tøff utskillelse. Umiddelbart inn på runden tok man fatt på Rzepiska Sciana Harnas (6,7 kilometer à 3,4 prosent), før man etter en lengre utforkjøring skulle opp Lapsze (1,1 kilometer à 6,1 prosent), før man mot slutten av runden avsluttet med Czarna Gora (1,1 kilometer à 7,5 prosent).

Avslutningen på etappen lå ved Bukovina Resort, som ligger like over toppen av Rzepiska Sciana Harnas, hvor den siste delen av bakken snittet 6,5 prosent over 3,1 kilometer.

Duo angriper

På den siste forseringen av Czarna Gora klinket Dries Devenyns (Quick-Step Floors) til over toppen, og mot utforkjøringen fikk han også besøk av Sam Oomen (Team Sunweb).

Duoen etablerte raskt et samarbeid, for å prøve å holde unna for det jagende hovedfeltet, anført av sammenlagtleder Michal Kwiatkowskis Team Sky.

Inn på de siste fem kilometerne hadde de to en ledelse på 20 sekunder, og LottoNL-Jumbo grep initiativet i front. I det slake bunnpartiet til Rzepiska Sciana Harnas svarte de brukbart på det nederlandske lagets fartsøkning, men inn i de brattere partiene ble det for tungt.

Tøft kjør fra Bennett

I det feltet begynte å knappe inn på duoen i front gikk Alexey Lutsenko (Astana) til, men kazakhstaneren maktet aldri å få noen ordentlig luke.

Like etter han ble hentet, hentet hovedfeltet også Devenyns og Oomen, når man gikk inn på de tre siste kilometerne. George Bennett (LottoNL-Jumbo) løftet tempoet i feltet, men Sergio Henao svarte raskt med kaptein Kwiatkowski på hjul.

Bennett fortsatte imidlertid å kjøre i front og med 2,5 kilometer til mål åpnet han opp en luke til gruppen, bare noen hundre meter før toppen.

Over toppen hadde newzealenderen drøye fem sekunder til gruppen, men det var for lite til å holde unna. Like før den siste kilomteren hentet en gruppe på åtte ryttere ham.

Stjeler showet

I det rytterne kommer opp til ham stopper det litt opp. Thibaut Pinot bremser opp i front og Groupama-FDJ-lagkamerat Georg Preidler kommer i stor fart bakfra.

Østerrikeren rekker å få en stor luke før noen av konkurrentene agerer. Simon Yates (Mitchelton-Scott) er den som velger å gå etter, men mater ikke å komme fordi ham.

Mens Preidler kan juble for seier passeres Yates av Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) og Kwiatkowski, som kompletterer pallen.

Tagget med: , ,

Les også disse