TO GULL: Anita Yvonne Stenberg tok seieren hjem både på scratch og sprint. FOTO: Norsk banesykling på Facebook

Stenberg, Wærenskjold og Tveit ble nordiske mestere

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.02.18 14:22

Del på    

Svært innbringende kveld i Odense i nordisk banemesterskap.

(procycling.no): Det var en svært innbrigende første dag, av det nordiske mesterskapet på bane i Odense, fredag kveld.

De norske deltakerne gjorde det svært godt og så langt har innsatsen resultert i fem gullmedaljer, samt to sølv.

Damene doblet opp

Våre to norske damer i meterskapet, senior Anita Yvonne Stenberg (IK Hero) og U19-rytter Nora Tveit (Stavanger SK), gjorde rent bord i fredagens øvelser.

Tidlig på kvelden var det øvelsen scratch som stod på programmet, hvor man sykler en bestemt lengde og det er førstemann til mål.

15 år gamle Tveit tok gullet i sin klasse og Stenberg fulgte opp prestasjonen hennes med seier i sin klasse.

Senere på kvelden var det på ny dominans fra de to damene, som på sprinten gjentok sine prestasjoner, med et nytt gull til hver av dem.

Seier også til Wærenskjold

Ringerike SK-rytter Søren Wærenskjold har en allsidig oppladning til årets landeveissesong. Forrige helg syklet han sykkelkross-VM i Valkenburg, mens han denne helgen kjører samtlige individuelle øvelser i det nordiske banemesterskapet.

17-åringen har gode minner fra Danmark, hvor han under EM i Herning i fjor tok sølv. Fredag fulgte han opp med nye medaljer.

I likhet med Tveit og Stenberg ble også han nordisk mester i øvelsen scratch, mens han på sprinten igjen var frempå og tok sølvmedaljen.

Oddli tuktet av landeveisproff

Den danske Aqua Blue Sport-proffen Lasse Norman Hansen har lagt av tid i rittprogrammet sitt, til å delta i scratch-rittet, før han reiser videre til Trofeo Laigueglia i Italia, som går i morgen, søndag.

Norman Hansen er en meritert banerytter med OL-gull i omnium, fra London i 2012, og ble norske Anders Oddlis argeste konkurrent i scratchen.

Oddli har imponert på banen denne vinteren, blant annet med seier i UCI CL1-banerittet GP Vienna, hvor han tok karrierens største seier da han vant omniumet.

Halvveis, etter 30 av 60 runder, angrep Norman Hansen sammen med Oddli, og de hentet en runde på konkurrentene. Hansen hadde imidlertid mer å gi og angrep igjen, og tok raskt en ny runde på konkurrentene.

Dermed var rittet avgjort og dansken tok et overlegent gull, mens Oddli tok sølvet.

– Jeg prøvde å la være å ødelegge det helt fra start. Jeg kjenner Anders Oddli fra andre ritt og jeg visste at han kunne følge mine små rykk. I stedet kjørte jeg et hardt angrep. Jeg synes jeg hadde god kontroll på dem, sa Norman Hansen til Fyens.dk etter rittet.

Lørdag kjøres det 1000/500 meter, omnium og keirin, mens det søndag kjøres poengritt, lagsprint og parløp. Program og startlister finnes på odensecyklebane.dk.