Prøv Procycling Pluss idag

RETUR TIL GRUSEN: Her fra fjorårets Gylne Gutuer. Foto: Jan Brychta/Uno-X Developement Weekend

–Vi står veldig tro i tanken på at dette er for den neste generasjonen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 5.09.19 14:34

Del på    

Alt klart for den andre utgaven av Uno-X Development Weekend.

(procycling.no): Fredag starter Uno-X Development Weekend for andre gang. Fjorårets utgave ble en meget god sportslig utgave, hvor markante rytterne som Martin Toft Madsen, Alexander Kamp, Jasper Philipsen, Cees Bol, Carl Fredrik Hagen og Mikkel Bjerg kjempet i toppen.

Et godt startfelt er også på plass til årets utgave, som starter med Hafjell TT på fredag, før det fortsetter med Lillehammer GP på lørdag og avsluttes med Gylne Gutuer på søndag. 

– Jeg vil si at det er veldig likt felt som i fjor. Nå har vi heldigvis alle de norske kontinentallagene på plass, så det er veldig gledelig, sier sykkelsjef i Uno-X, Jens Haugland til procycling.no.

God rekke med talenter

Blant profilene har man årets vinner av Tour de l’Avenir, Tobias Foss, regjerende tempoverdensmester i U23-klassen, Mikkel Bjerg, og regjerende europamester på tempo i U23-klassen, Johan Price-Pejtersen.

– Vi står veldig tro i tanken på at dette er for den neste generasjonen av ryttere, sier Haugland. 

Riwal-Readynez og Hagens Berman-Axeon er med som de eneste prokontinentallagene, og Haugland legger ikke skjul på at det er litt forskjellige betingelser for lagene som har tatt turen nordover.

– Riwal hadde nok lyst til å komme hit, men det er klart at det er noen lag vi er litt rausere med enn andre. Det har også vært helt bevisst for å sørge for at vi får et startfelt som gir den matchingen vi ønsker å gi norske og gjerne danske klubbryttere.

Flere gutuer i år

Selv kom Uno-X-lederen hjem igjen til Norge torsdag formiddag etter å ha vært innom Eurobike-messa i tyske Friedrichshafen og nå rettes øynene for alvor mot Uno-X Development Weekend.

– Vi har engasjert Anders Linnestad (teknisk direktør for blant andre Tour of Norway, Ladies Tour of Norway og Ringerike GP) fra starten denne gangen, etter at jeg ble litt for svett under armene forrige gang. Det gjør at jeg puster litt roligere og så har også klubbene ett års erfaring. Det gjør nok at de også har en bedre inngang til dette. Jeg håper vi skal lage sikre sykkelritt som er sportslig rettferdige og gode.

De tre rittene er stort sett helt like som i fjor.

– Filosofisk og tankemessig er det helt likt, men den gutuer-gjengen borte på Stange med Kjetil Haaland i spissen klarer ikke å ha lik gutuer-struktur fra år til år, så jeg tror vi har økt med seks-syv sektorer fra fjoråret. Sånn får det bli, sier han med et smil om de ekstra syv grussektorene i årets utgave av Gylne Gutuer, som gjør at det er totalt 34 gutuer. 

God TV-dekning

De tre rittene skal alle sendes på Firstcycling.com, den norske resultat- og statistikksiden som Uno-X har et samarbeid med. Selv om de tre rittene kun er UCI 1.2-ritt, vises de siste to timene av fredagens tempo og de to fellesstartene fra start til mål.

– Vi har hatt lyst til å ta saken i egne hender og vi har hatt lyst til å være litt annerledes ved at også rytterne og miljøene som sykler veldig morsomme sykkelritt, men som sjeldent vises i TV-bildet, får en mulighet. Det er selvsagt også en kul link til Firstcycling, som er noe vi vil støtte opp under.

– Kombinert med det og at vi ønsker å skape et fotavtrykk i sykkelsporten som er litt utradisjonelt, så bestemte vi oss for å gå for det, sier Haugland. 

Tagget med: ,

Les også disse