JOBBET FOR KAPTEINEN: I starten av Bannberg, der stigningsprosentene var verst, gjorde Vegard Stake Laengen en jobb for Fabio Aru. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Stake Laengens Aru-stunt var ikke planlagt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.04.18 07:07

Del på    

– I grunnen er jeg fornøyd.

(procycling.no): Etter at hovedfeltet var skrelt ned til et sted mellom 45 og 55 ryttere, tok Vegard Stake Laengen til fronten av hovedfeltet sammen med lagkamerat Edward Ravasi.

Det ble kjørt hardt inn mot foten av den avgjørende Bannberg-stigningen. Målet var å mørne sammenlagtleder Thibaut Pinots hjelpere under den nest siste dagen av Tour of the Alps.

Inn i bakken kom det likevel angrep. Én av rytterne som gikk til var George Bennett. LottoNL-Jumbo-rytteren lå faretruende nær lagkaptein Fabio Aru i sammendraget, og nordmannen gikk etter ham.

– Det kostet meg mye krefter å taue inn det angrepet der, så jeg hadde ikke så mye å kjøre med i den siste bakken, forteller Stake Laengen til procycling.no.

Viktige bidrag for Aru

Nordmannen lå i forkant av hovedfeltet da Fabio Aru bestemte seg for å angripe med 16 kilometer til mål og rundt 6 kilometer til toppen.

Les også: Jobbet heroisk for Giro d’Italia-kapteinen

– Det var ikke planlagt det som skjedde før Aru støtet. Jeg fikk beskjed på radioen om å vente. I grunnen er jeg fornøyd med innsatsen, og det tror jeg laget er også.

Deretter bet han tennene sammen, men rakk ikke å taue lagkompisen mer enn i underkant av en kilometer før han slo ut til venstre og lot mannen fra Sardinia til seg selv.

– Det er viktig å teste seg selv og kroppen. Jeg ønsket å vise at jeg ikke er her bare for å ha en birolle, uttalte Aru etterpå til cyclingnews.com.

Både jobbingen i et redusert hovedfelt på flatene og jobben Stake Laengen gjorde for å nøytralisere Bennett i bunnen av bakken, vil telle positivt for statusen hans i laget i forkant av Giro d’Italia.

Forsmak på VM-løypa

Giroen starter i Jerusalem med en tempoetappe den 4. mai, og er selvsagt Asker-mannens store mål denne våren.

Fredag skal sammendraget i Tour of the Alps konkluderes. Aru ligger på femteplass, men har fremdeles over halvminuttet å kjøre inn på Chris Froome, Miguel Angel Lopez og Domenico Pozzovivo. Derfra er det igjen ytterligere 15 sekunder opp til Thibaut Pinot.

Men en etappeseier i Innsbruck er naturlig nok lov å drømme om for UAE-laget.

– Dere skal også kjøre igjennom deler av VM-løypa. Blir det et stort mål for deg denne sesongen?

– Fokuset mitt ligger på giroen, men det skal bli greit å kjøre igjennom løypa. Vi kjører ikke den bratteste bakken i morgen (fredag, vår anm.), men jeg tror jeg skal ut å sjekke den sammen med Aru i etterkant av løpet, avslutter den eneste nordmannen som er i aksjon under rittet i de italienske og østerrikske alpene.

Tagget med: , , ,

Les også disse