VANT: Edward Theuns, her på den fjerde etappen av BinckBank Tour i august, vant den siste etappen av Tyrkia rundt 2017. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Spurtseier til Theuns

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.08.17 16:37

Del på    

Lampaert hentet 100 meter før mål.

(procycling.no): Quick Step-Floors Yves Lampaert gikk løs fra hovedfeltet med fire kilometer til mål, på den fjerde etappen av BinckBank Tour. I feltet slet de med å få etablert en jakt på belgieren og han så lenge ut til å holde inn.

Sammenlagtleder Stefan Küng måtte til pumpene for å hente inn Lampaert, før Trek-Segafredos Jasper Stuyven tok det siste draget. Stuyven dro Edward Theuns opp på perfekt vis og belgieren spurtet inn til seier i Lanaken.

Greipel i brudd

Den tyske spurteren André Greipel markerte seg på uvanlig vis da han tidligere på den 160.7 kilometer lange etappen. Med seg fikk han en annen tysker, Nils Politt (Katusha-Alpecin), og Pim Ligthart fra Roompot.

Trioen hadde en to minutters ledelse inn på rittets siste tredjedel og etter å ha kjempet lenge i regnet ble de tauet inn.

Flere angrep i finalen

Med 13 kilometer til mål gikk et nytt angrep avgårde, denne gangen med Alex Dowsett (Movistar) og Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert). Duoen opparbeidet seg en ledelse på 20 sekunder, men etter hvert sveivet hovedfeltet dem inn igjen.

Da de var tilbake i feltet med fire kilometer til mål støtet Yves Lampaert (Quick Step-Floors) og fikk en solid luke. Uten noen villige til å ta ansvar ble det til slutt på håret. Lampaert, som syvende mann i sammendraget, kun 12 sekunder bak Stefan Küng (BMC) utgjorde dermed en trussel for sveitserens sammenlagtledelse.

Theuns’ revansj

Küng måtte dermed gjøre jobbe selv, i et apatisk hovedfelt. Til slutt fikk han imidlertid hjelp av Jasper Stuyven, som gjorde en kjempejobb med å kjøre inn Lampaert. 100 meter før mål måtte Quick Step-rytteren se seieren glippe og rundt ham kom spurterne.

Aller raskest var Edward Theuns, som kan takke Stuyvens strålende innsats for seieren. Dermed ble det revansj for belgieren, som på en ny, regntung dag, tok seieren hjem, etter å ha blitt slått av Peter Sagan på gårsdagens etappe.