USIKKERHET: Det er ikke avgjort at Paris-Roubaix blir avholdt i 2020, men det er heller ikke gitt grønt lys. Foreløpig. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Slutt for CCC som sykkelsponsor

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 12.05.20 10:29

Del på    

Skal være villig til å betale halv lønn ut året.

(procycling.no): Ifølge en artikkel i Het Nieuwsblad er det klart at rytterne i Team CCC får utbetalt halve lønna ut 2020. Opprinnelig hadde hovedsponsor og skomerke CCC bedt rytterne ta 80 prosent lønnskutt.

Avisen skriver derfor at den endelige løsningen ble mottatt med lettelse i ryttergruppa.

Het Nieuwsblad skriver videre at CCC kommer til å trekke seg ut av sponsoratet, med virkning ved årsskiftet. Det polske skomerket er hardt rammet av COVID-19-pandemien, og var alt igang med nedskjæringer før store deler av det europeiske markedet ble satt under lock down.

Ryttere og andre ansatte skal ha fått utbetalt 50 prosent av lønna for mars måned. I april ble det ikke utbetalt noe som helst, mens man også må være forberedt på å vente på lønninger for mai og juni. De ansattes lønninger kan i prinsippet også utbetales fra UCI-garantien man setter inn på konto som et ledd i lisenssøknaden.

Det kommer dog an på om satsinga ser for seg å fortsette, eller ikke. Med CCC ute foran 2021-sesongen, og med pandemien fremdeles rasende, blir ikke det noen enkel oppgave. Het Nieuwsblad skriver at sykkelmerket Giant skal være interessert i å fortsette, men ikke som tittelsponsor.

CCC-laget har Greg Van Avermaet som kaptein og har også navn som Matteo Trentin, Serge Pauwels, Nathan Van Hooydonck og Guillaume Van Keirsbulck på lønningslista. Van Avermaet og Van Hooydonck er blant rytterne som sitter på avtaler ut 2021.