KLAR FOR SKY: Eddie Dunbar skal i aksjon for sin nye arbeidsgiver allerede førstkommende helg. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Sky snapper opp nok et stortalent

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 13.09.18 14:41

Del på    

Irsk 22-åring signert med umiddelbar virkning.

(procycling.no): I fjor ankom Egan Bernal, Pavel Sivakov og Kristoffer Halvorsen mektige Team Sky, blant annet etter gode prestasjoner under «Ungdommens Tour de France».

Nå er britene ute med sjekkheftet igjen. Denne gangen har de tilbudt Eddie Dunbar kontrakt – med umiddelbar virkning – etter at 22-åringen fra Cork ble skadelidende da Aqua Blue Sport la ned driften i forkant av Tour of Britain.

Iren vant U23-utgaven av Flandern rundt i 2017. Den gangen ble for øvrig Anders Skaarseth nummer fem.

Klatret med de beste i l’Avenir

Senere det året pådro han seg en kraftig hjernerystelse i forbindelse med en velt under U23-utgaven av Giro d’Italia. Han har slått tilbake denne sesongen. Han ble nummer fire under avslutningen av Tour de Yorkshire, og fikk sin debut i Ardenner-uka.

I l’Avenir klatret han med de beste på dronningetappen mot Val d’Isere. Dunbar ble til slutt andremann og fikk også med seg en åttendeplass i sammendraget.

Den enes død, den andres brød, kan man kanskje si. For nå får iren en myk overgang til verdens rikeste sykkelsatsing:

– Alt har på en måte falt på plass for meg nå, og jeg kan ikke vente med å komme igang. Det er en flott mulighet for meg at jeg kan tilbringe de siste ukene av sesongen med laget jeg skal sykle for neste år. Det gjør overgangen enklere for meg, sier Dunbar til lagets hjemmeside.

Han debuterer for Sky allerede under Coppa Agostini til helga.

 

Tagget med: , ,

Les også disse