SIST I MÅL: Gruppa Chris Froome satt i var den siste som ankom målområdet etter dag to i Katalonia. Du kan se hvordan briten skrapet seg opp i forbindelse med velten tidligere under etappen. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Sky forklarer hvorfor de ikke hjalp Froome

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.03.19 10:44

Del på    

33-åringen tapte 14 minutter.

(procycling.no): 36 kilometer fra mål, like før hovedfeltet passerte målstreken for første gang, gikk Chris Froome ned i velt under dag to av Katalonia rundt.

Sky-rytteren endte opp med å tape hele 14 minutter til etappevinner Michael Matthews, da han trillet i mål som 161 av de 167 rytterne som endte opp med å fullføre etappen.

Det var ikke tilløp til panikk i rekkene til det britiske storlaget da den triple Tour de France-mesteren gikk i bakken. Årsaken er at Sky har bestemt seg for å stille seg bak Egan Bernal i det tøffe rittet.

– Vi kunne ikke be en annen av rytterne våre om å vente, fordi vi da kom til å ha to mann færre foran den siste bakken. I dag var det essensielt for Egan å ha den støtten. Det var en teknisk avslutning og vi visste at det kom til å danne seg splitter. Froomie meldte selv at rytterne skulle holde seg der framme. Selvsagt kommer vi til å følge med på ham, men det virker som det gikk bra med ham, sier Nicholas Portal.

I god form

Egan Bernal har åpnet sesongen ’flying’ og vant nylig Paris-Nice sammenlagt.

Kolombianeren var en viktig hjelper for Froome alt under fjorårets Tour de France. I år har 22-åringen fokus festet mot Giro d’Italia og skal logisk nok ligge litt lengre framme i formutviklingen på denne tida av året.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Samtidig er Bernal framtida mann i laget som heter Team INEOS fra starten av mai, mens Froome vil kjenne presset fra yngre konkurrenter mer og mer for hvert år som går.

Se intervju fra Eurosport med etappevinner Michael Matthews her:

Etter velten skal 33-åringen ha pådratt seg «road rash», men skal ellers ha kommet seg greit igjennom velten.

– Han vet ikke helt hva som skjedde, men det var en vanskelig sving med veiarbeid på høyre side og ujevnt underlag. Noen kjørte inn i ham, han skled og krasjet. Da vi hadde gitt ham ny sykkel gikk det så raskt i feltet, at det var umulig å komme seg opp igjen. Han er her for å hjelpe Egan denne uka, men det var synd at velten skjedde, sier Portal.

Valverde innenfor rekkevidde

Bernal var frampå og plukket med seg bonussekunder på den første etappen, men falt onsdag to plasser sammenlagt etter at konkurrentene hans stakk av med bonus ved målstreken i Sant Feliu de Guixols.

7.-plass sammenlagt og +2:57 bak Thomas De Gendt etter Lotto Soudal-rytteren bruddseier under åpningsetappen er nok et utgangspunkt britene lever godt med.

Alejandro Valverde har ti sekunder å gå på til Bernal sammenlagt etter de to første etappene.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse