KJEMPET BRA: Men posisjonen til Vita Heine inn i Halden ble for dårlig. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Skuffet Heine: – Tror jeg hadde bein til å komme på podiet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.08.19 21:15

Del på    

Avstanden til teten ble for stor etter at hun ble hindret av velt.

FREDRIKSTEN FESTNING (procycling.no): Vita Heine virket til å være distansert da hun krysset målstreken oppe ved Fredriksten festning første gang. Selv med en storskive som ikke fungerte, jobbet hun seg stadig oppover, og da det var målgang på toppen andre gang opp, endte hun som beste norske rytter på en tiendeplass.

Til tross for et hederlig resultat var hun ikke fornøyd etter målgang.

– Jeg er veldig, veldig skuffet. Jeg var bak to velt og den siste var vel kun tre kilometer før vi kom inn i runden. Da tror jeg at jeg var helt bakerst av 100 ryttere inn i runden. Da trodde jeg alt var kjørt. Jeg kjørte som en gærning opp den første gangen og jeg passerte veldig mange. Om jeg ikke hadde bein til å vinne, tror jeg at jeg hadde bein til å komme på podiet, sier hun til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Så aldri fronten igjen etter velten

Heine jaktet febrilsk på rytterne foran, men selv to meget raske forseringer av bakken opp til festningen var ikke nok til at hun klarte å kjempe seg inn i seierskampen.

– Jeg så aldri fronten etter velten, så jeg visste ikke hvem som vant eller hvem som var foran, sier hun etter å ha kommet inn 17 sekunder bak etappevinner Marianne Vos.

– Jeg hadde ikke så mye selvtillit før rittet, men da jeg så hvilke ryttere jeg passerte, ble jeg veldig skuffet over at jeg kom inn bakfra.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gåskjenn måtte bryte

Bakkeavslutning opp til festningen var en god mulighet for norske Team Hitec Products-Birk Sport å få et godt resultat etter det som hadde vært en ganske anonym start på rittet. Deres beste håp i spurtene, Marta Tagliaferro, brøt på den første etappen og sammenlagthåpet røk også etter at kun Amalie Lutro hang med på den vindfulle åpningsetappen.

Den tredje etappen ble heller ikke noe bedre av at Ingvild Gåskjenn måtte bryte etter velten med rundt fire mil igjen, men det skal etter sigende ha gått bra med den norske jenta og lagsjef Karl Lima forteller til procycling.no at han nektet henne å kjøre videre ettersom hun hadde fått en smell i hodet.

Med tiendeplassen rykket Heine opp til en 30. plass i sammendraget, men før det som nok blir en spurt i Halden på søndag, ser det vanskelig ut for Hitec i jakten på de virkelige store resultatene.

– Denne etappen var håpet. Etappene er ikke laget for meg, de er laget for spurtere. Jeg prøver så godt jeg kan, sier Heine.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse