Skuffet Aalerud hyller laget

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 19.04.17 17:31

Del på    

– Jentene gjorde en sinnssyk god jobb, sier Hitec-rytteren etter Fléche Wallonne.

(procycling.no): Bratte bakker og tøft kjøring i sidevinden til tross, Katrine Aalerud karret seg inn til en 21.plass i Le Flèche Wallonne Féminine.

Utnevnt til Hitec Products kaptein i Ardenner-klassikeren, startet 22-åringen med ambisjoner om å sitte i fremre rekke da finalen gikk i Mur de Huy siste gang.

Den klatresterke Aalerud fikk det imidlertid tøft i posisjonskrigen mellom de vallonske bakkene.

– Jeg er ganske skuffet, jentene gjorde en helt sinnssyk god jobb i dag. De var der hele tiden, som planlagt, de første 90 kilometerne, sier en sliten, men smilende Aalerud til TV2 etter målgang.

– Jeg satt med tetgruppa etter første gang over (Mur de Huy). Men så kom det opp en gruppe bakfra. Det ble ganske kaos og jeg satt litt for langt bak i tredje siste bakke. Da ble jeg ganske sliten og måtte kjøre meg opp igjen. Jeg havnet i en mindre gruppe, og da vi kjørte i sidevinden, ble det tøft. Jeg er ganske liten og trenger alltid noen store med meg, innrømmer Hitec-rytteren – som etter hvert kom over målstreken 1.34 min bak den suverene vinneren Anna van der Breggen fra Boels-Dolmans.

Sammen med Susanne Andersen, Ingvild Gåskjenn og Miriam Bjørnsrud var Emilie Moberg var en av Hitec-hjelperne til Aalerud i onsdagens klassiker.

25-åringen, nylig etappevinner i Healty Ageing Tour, sa seg fornøyd med jobben etter å ha avlevert lagvenninnen i front 30 kilometer fra mål.

– Det var et tøft ritt. Vi kjørte for Katrine, skulle beskytte henne for vinden og plassere henne godt inn i bakken på siste runden. Jeg er fornøyd med jobben vi gjorde. Vi fikk henne inn i Huy første gang på 90 kilometer. Etter det, så vet ikke jeg hva som skjedde. Da var min jobb ferdig, sier Moberg.

Borte da finalen gikk

Fordi Aalerud hadde mistet kontakt med teten på Côte de Cherave, kunne hun følge ikke de avgjørende angrepene som utspant seg i finalen. Den første til å vise kortene sine var Katarzyna Niewiadoma (WM3 Energie), som støtet på nest siste bakke. Polakken ble tett fulgt av Boels-duoen Lizzie Deignan og van der Breggen idet hun gikk over toppen.

Tettrio klarte å forsvare en liten ledelse inn i Mur de Huy, der van der Breggen seilte avgårde, og Deignan overlistet Niewiadoma i kampen om andreplassen.

Tagget med: , ,

Les også disse